• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Problem z audio

Wedżi

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Cześć. Mam mały problem ze świeżo zakupioną GTV. Otóż chodzi o to, że radio nie wydaje żadnych dźwięków. Podmieniłem radio na swoje - 0 reakcji. Podmieniłem też głosniki na swoje - dalej nic. Sprawdzałem miernikiem kable głośnikowe czy nie są przerwane, nie są.
Macie jakieś pomysły czy od razu jechać do elektryka i niech się martwi? Bo nie ma czegoś takiego jak bezpiecznik od głośników, prawda?

Dodam, że cała elektryka w aucie działa. Poza nieszczęsnym audio.

Kolego a patrzyles wogole na bezpieczniki od radia?? jak nie masz zielonego pojecia z takimi rzeczami to lepiej podjedz do elektryka,drogo cie to kosztowac nie bedzie:) pozdrawiam

Z tym, że radio działa normalnie, po prostu nie wydaje z siebie dźwieków, więc bezpiecznik od radia musi być ok.

sprawdz kostki, skoro przedwody masz dobre i głosniki dobre i radio inne podłączałes

zacząłbym od tych wpinanych w radio, mozliwe ze gdzies cos zwiera, kable są przetarte i dlatego sygnał nie idzie na głosniki, sprawdz tez złącze buda - drzwi bo dość często są tam zasniedziałe styki

Wygląda na kostkę przy radiu... Przecież na raz 4-ech kostek szlag nie trafi...

Pozatym... instalacja audio seryjna czy coś już zmieniane, wzmak itp ?

Na kostce od radia był rozłączony czerowny kabelek, ale go zlutowałem, a efekt był taki sam w obu przypadkach i z kablem, i bez.

No właśnie chcę włożyć wzmacniacz, bo też mi został i właśnie nie pomyślałem... może by go podpiąć pod głośniki, a radio tylko pod tą mniejszą kostkę?

Sprawdź czy nie masz zwarcia wyjścia głośnikowego do masy samochodu, jak nie pomoże to podepnij dwa głośniki na krotko do radia i zobacz czy ruszą, wyeliminujesz wtedy głośniki i radio i zostaną Ci kable do zrobienia

A nie mogę ich od razu podpiąć pod wzmacniacz? I tak docelowo miały pod nim chodzić.

PS: Ma ktoś zdjęcia przerobionych paneli drzwiowych, tak, że wchodzątam 16stki?

Problem rozwiązany, odpiąłem kostkę w lewych drzwiach i dźwięk się pojawił, gdzie tam musi być zwarcie. Jak zrobię półeczkę na wzmaka to zdejmę boczek i się okaże, który kabel jest urwany.

Amortyzatory
Powrót