• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z Alfa romeo 156

M

marcin_p28

Guest
Witam. Mam problem z moja AR konkretnie ściąga mi kierownice w prawa stronę. To moze byc wina alufelgi czy to zawieszenie ?

Niestety, pytanie na które nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi. Oprócz wymienionych przez Ciebie rzeczy jeszcze np. "trzymający" zacisk hamulcowy, mało powietrza:D w kole itd. Konieczna wizyta gdzieś na diagnostyce. A nie "pacnąłeś" gdzieś w jakiś krawężnik na śliskim? (felga raczej odpada, miałbyś "bicie" przy pewnych prędkościach).

Na początku było wszystko dobrze od niedawna zaczęło się to dziać.

Na początku było wszystko dobrze od niedawna zaczęło się to dziać.
Zacznij od sprawdzenia ciśnienia w kołach, następnie podnieś przód i obróć kołem, zobaczysz, czy przypadkiem cylinderek nie jest zapieczony (jeżeli ściąga w prawo, to prawe przednie koło). To wykonasz sam (bezpłatnie:)) A w następnej kolejności podjedź do dobrego diagnosty, który ustawi Ci zbieżność, ale niech to nie będzie Pan Mietek vel "złota rączka" tylko konkretny warsztat z dobrym sprzętem. Koszt niewielki, bo około 50zł, a efekty bardzo wymierne.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót