• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem z Alfą Romeo 147

patkas

Nowy
Auto
alfa romeo 147
Witam,
Od wczoraj posiadam problem z Alfą Romeo 147 1,9 rocznik 2003 jest to samochód w dieslu.Problem jest taki,że niestety ne zawsze wchodzą biegi główne jest to problem z biegiem numer 1.Dziś rano przy dodawaniu gazu na biegach od 1-3 słyszę ,,szum"Od wczoraj byłam już u 6 mechaników.Niestety podejście jest takie kto kupuje Alfę sugestię bez sprawdzenia były takie ,że sypie się skrzynia biegów,sprzęgło lub jest problem z linką.Sprzęgło było wymieniane 3 lata temu.Ze względu na to ,że jest to samochód Alfa i sezon oponiarski nikt nie chcę podjąć się diagnozy samochodu.Może ktoś z Państwa ma jakieś sugestie już raz Państwo mi pomogli diagnoza była trafna

Witam,
Od wczoraj posiadam problem z Alfą Romeo 147 1,9 rocznik 2003 jest to samochód w dieslu.Problem jest taki,że niestety ne zawsze wchodzą biegi główne jest to problem z biegiem numer 1.Dziś rano przy dodawaniu gazu na biegach od 1-3 słyszę ,,szum"Od wczoraj byłam już u 6 mechaników.Niestety podejście jest takie kto kupuje Alfę sugestię bez sprawdzenia były takie ,że sypie się skrzynia biegów,sprzęgło lub jest problem z linką.Sprzęgło było wymieniane 3 lata temu.Ze względu na to ,że jest to samochód Alfa i sezon oponiarski nikt nie chcę podjąć się diagnozy samochodu.Może ktoś z Państwa ma jakieś sugestie już raz Państwo mi pomogli diagnoza była trafna

Jaki to jest konkretnie silnik? Ile KW/KM? Może być linka, a może wysprzęglik, choć jak pisałaś, że słychać szum to może łożysko oporowe na wałku skrzyni siadło? u mnie też już taki delikatny szum słychać, przypominający metaliczne tarcie i też podejrzewam to łożysko

Wg mnie kończy się sprzęgło i łożysko oporowe i wizyta u mechanika nieunikniona . Ponieważ minął już ponad miesiąc od postu to może koleżanka by podała jak problem został rozwiązany

Amortyzatory
Powrót