• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem przy podłączaniu modułu Bluetooth

Auto
alfa romeo 147 1.6 105 KM 2009 r.
Cześć, zwracam się z prośbą o pomoc. Jestem posiadaczem Alfy 147 po liftingu (2009 rok). Wczoraj próbowałem podłączyć do radia moduł Bluetooth i wszystko udało mi się podłączyć, ale nie nie mogłem wymusić trybu zmieniarki w radiu, co jest niezbędne do działania zestawu. Próbowałem wszystkich kombinacji przycisków, przyciskałem SRC i ON w jednym momencie, parę razy klikałem tez SRC, żeby znaleźć tryb i nie udało mi się. W Internecie sprawdzałem i na ogół ludzie nie mieli problemu z wywołaniem trybu CHANGER w alfach 147, jednak w większości były to wersje przedliftowe lub z trochę innym układem przycisków (ja mam przycisk SRC na kierownicy zamiast na radiu). Czy jest może jakiś sposób na wymuszenie tego trybu, czy muszę szukać innego sposobu na podłączenie Bluetooth do samochodu? Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Z tego co wiem, nie w każdym radiu da się ten tryb wymusić. Może to być ten przypadek.

Dzięki wielkie za odpowiedź, wiesz może w jaki inny sposób mógłbym podłączyć bluetooth w samochodzie, bez wymieniania radia fabrycznego?

Ja użyłem transmiter FM, wpinany w gniazdo zapalniczki. Chciałem mieć możliwość odtwarzania muzyki z telefonu i spisuje się dobrze. Są też inne modele, które posiadają funkcję prowadzenia rozmów telefonicznych, podobno nieźle się sprawdzają.

Super, powiedziałbyś tylko jakiej marki transmiter kupiłeś? Na rynku jest niestety też dużo słabej jakości produktów tego typu. Dziękuję bardzo za pomoc.

Kupiłem transmiter Xiaomi: MOJIETU RoidMi 3S.

EE7C038E-B517-4902-9390-BFDD9648D521.jpgA działa komuś ten moduł Bluetooth bo nie wiem czy zamówić?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót