• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem po rozładowaniu aku

MoreK

Nowy
Auto
Gulietta
Witam mam taki problem może się ktoś spotkał i pomoże.
Rozładował się akumulator w gulietta 2.0 jtdm, po naładowaniu pokazały się błędy typu czujnik zmierzchu/deszczu, system DNA działa ale nie swieci i błąd od xxenona skrętnego. Dodam iz sprawdziłem wszystkie bezpoeczniki i zakupiłem nowy akumulator i dalej to samo. Jest ktoś w stanie pomóc?

Ostatnia edycja:
Witam mam taki problem może się ktoś spotkał i pomoże.
Rozładował się akumulator w gulietta 2.0 jtdm, po naładowaniu pokazały się błędy typu czujnik zmierzchu/deszczu, system DNA działa ale nie swieci i błąd od xxenona skrętnego. Dodam iz sprawdziłem wszystkie bezpoeczniki i zakupiłem nowy akumulator i dalej to samo. Jest ktoś w stanie pomóc?

Czy akumulator został naładowany do pełna? Zwykle takie błędy auto łapie przy słabym zasilaniu podczas zapalania. Sprawdź w jakim stanie masz akumulator, podjedź na sprawdzenie, błędy same się nie skasują.

Może robisz krótkie trasy? Miałem podobnie. Ale błedy mi nie wyskakiwały. Zmiana akumulatora po 8 latach(!) pomogła.

Może robisz krótkie trasy? Miałem podobnie. Ale błedy mi nie wyskakiwały. Zmiana akumulatora po 8 latach(!) pomogła.

Akumulator wymieniony nadal to samo, błędów się nie da skasować wracają.

- - - Updated - - -

Czy akumulator został naładowany do pełna? Zwykle takie błędy auto łapie przy słabym zasilaniu podczas zapalania. Sprawdź w jakim stanie masz akumulator, podjedź na sprawdzenie, błędy same się nie skasują.
Był na komputerze ale nie da się ich skasować, Akumulator jest kupiony nowy i nadal to samo.

Proxi robione?
A błędy kody jakie?

Proxi robione?
A błędy kody jakie?

Zrobione.
Bledy to
B1064 czujnik zmierzchowy/deszczowy
B1039 sygnał wejściowy systemu wspomagania
U0019 połączenie B-can

Byłem już u paru elektryków nie wiedzą o co chodzi, jeden mi powiedział tylko że mógł się rozprogramować moduł nadwozia. Jestem umówiony na środę do ASO ale nie wiem czy się wybierać to nich, czy oni ogarną ten temat i ile to będzie kosztować.

Problem masy widzę. Sprawdź czy cosik nie skorodowało.

Amortyzatory
Powrót