[Giulietta] Problem - Parujące reflektory

Doblo

Użytkownik
Auto
Giulietta QV - 156FL 2.5 V6
Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu brykam się z problemem parujących reflektorów w mojej Giuliettcie :/

Po zaparowaniu lamp jak zdejmę gumowe zaślepki z tyłu lamp to para z reflektora znika.

Podejrzewam niedrożność otworów wentylacyjnych w lampach. Tylko nie wiem gdzie one się znajdują i jak je wyczyścić.

Miał ktoś z was już taki problem i zna na niego skuteczny patent??

od dołu lampy masz jakby taki grzybek w kolorze brązowym- musisz go ściągnąć- tam będzie otwór wentylacyjny- czasem w produkcji ten otwór wskutek niedokładnego odlewu jest za mały- powiększ go np szpikulcem i nałóż ponownie ten korek- u mnie w Bravo pomogło zarówno na tylne jak i przednie lampy
lampa.jpg

Znalazłem, zrobiłem większy otwór i zobaczymy jak będzie. Dzięki!!
[MENTION=34131]Dareek[/MENTION] wygląda na to, że masz u mnie pifko :-D

Ostatnia edycja:
Zapytam, pomogło?
U mnie po mocnym myciu pojawiają sie małe ogniska pary, zwłaszcza , w upalny dzień, jak różnica temperatur jest duża. Para pojawia się w miejscach, gdzie zostają krople po myciu.

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

Ostatnia edycja:
odpowiedż masz powyżej. Otworów wentylacyjnych masz 2 - patrz brązowe kapturki.

Chyba pomogło :) Ale z raz czy dwa mimo wszystko mi przyparowały. Na pewno warto teraz jak tak ładnie słoneczko świeci postawić Julkę twarzą do słońca jednocześnie zdejmując gumowe zaślepki z tyłu reflektorów.

Czyli to jie jest cos, co warto reklamować?

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

jak masz na gw to ja bym sie minuty nie zastanawiał, tylko prób sobie dobrej jakości foty

Amortyzatory
Powrót