• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem - ELM327 Bluetooth

norbas

Nowy
Auto
147 1.6 TS
Chciałbym móc sprawdzić co się dzieje w komputerze mojej panienki i skasować błąd Airbag, jednak FiatECUScan odmawia współpracy. Moduł sparowany poprawnie z komputerem jednak:
błond.jpg
Oto jak wyglądają ustawienia:
ustawienia.PNG
Przy tej i niższej prędkości otrzymuje komunikat o przekroczonym czasie połączenia, przy wyższej otrzymuję informacje, że maksymalną prędkością dla tego urządzenia jest 115200.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Bardzo proszę :)

Norbas miałem to samo. Kupiłem elm327 bluetooth i się okazało, że program FiatECUScan nie współpracuje z tą centralką, z alfaOBD tez mi się nie udało. Jedyne co działało to torque na telefonie i ScanMaster-ELM v2.1 (ten był na płycie dołączonej do centalki) na laptopie nawet całkiem fajnie to działało.Szybko kupiłem ten kabel co link wrzuciłeś i do tego używam FiatECUScan w wersji darmowej. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale na kablu i z programem fes pokazało dwa dodatkowe błędy których nie było widać używając centralki bluetooth.

Ja mam kabelek właśnie od Viakena niebieski i Bluetooth elm327 oba działają prawidłowo a różnic nie zauważyłem no ten na usb oczywiście pewniejsze logi robi bo opóźnienia inne.

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Amortyzatory
Powrót