• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem alfa romeo QV tryb awaryjny

Stokl987

Nowy
Auto
Gulietta QV
Witam panowie, dziś po powrocie do domu stałem na chwilę w celu schłodzenia turbiny. Po około 3 minutach samochód samoczynnie zgasł... po chwili próbowałem odpalić je ponownie i po długim kręceniu rozrusznikiem auto odpaliło i wyświetliło następujące błędy problem z VDC/Hill Holder "vdc unavailable see handbook". Auto wpadło tak jak by w tryb awaryjny a obrotomierz przestał działać. Podjechałem od razu do swojego mechanika i komputer wykazał błędy ( zdjęcie ) ktoś sie już z tym u siebie spotkał? dziekuje za pomoc

42482915_2657372134487051_5859597734171901952_n.jpg

Te błędy są przeważnie gdy jest akumulator w słabej kondycji albo rozładowany.
Dało się je skasować?

Nie, są to błędy stałe których nie da się skasować. Dziwne bo samochód stał odpalony trzy minuty na biegu jałowym i wszystko było Ok. Samochód po prostu zgasł.

Wpadła mi do głowy tez taka myśl ze przez to długie kręcenie rozrusznikiem wyskakują te błędy które normalnie pojawiają się przy słabym napięciu akumulatora. A głównym problemem może być jakiś czujnik który wrzuca auto w tryb awaryjny.

Kazdy blad da sie skasowac moze byc tak ze przy uruchamianiu auta odrazu jest wylapny i sie wpisuje. Proponuje sprawdzic akumulator i ladowanie

Amortyzatory
Powrót