• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem 2.5 v6 max obroty to 2100

Piotras

Użytkownik
Auto
156 2.5 \6/
mam pytanko jak u nas byly mrozy -20 alfica stala 2 dni jak ja odpaliłem to kreci sie maksymalnie do 2100 obrotów więcej nie da rady bo przerywa silnik i nie pozwala przekroczyć tej parit obrotów ale jak postoi przez noc i rano odpale to kreci sie normalnie ale po chwili zas cos blokuje i 2100 to maksymalne obroty szarpie tak jakby by byla odcinka zapłonu hmmm możne mi cos podpowiecie ? żadna kontrolka sie nie swieci

Problem zlokalizowany nie otwiera sie przepustnica calkowicie : otwiera sie ino jakeis 0,5-1cm potrzebuje schematy przepustnicy

Problem zlokalizowany nie otwiera sie przepustnica calkowicie : otwiera sie ino jakeis 0,5-1cm potrzebuje schematy przepustnicy

To nie to, tak ma być, jak auto nie odpalone na postoju więcej się nie otwiera. Szukaj wg. tego co naskrobałem na PRIV.

GrzesiekK mógłbyś to napisać na forum, bo tez miałem taki problem, ale jak zgasiłem i odpaliłem ponownie to auto już działało normalnie.

A może być to spowodowene niewłaściwą pracą potencjometra gazu ?

Ja podejrzewam co innego, pewnie padł koledze czujnik położenia wału, niestety usytuowanie go w V6 24V jest dość nieszczęśliwe, sam już upaliłem jeden ;] Gdy zbliża się czas jego agonii daje właśnie takie objawy jak u Piotrasa.

Amortyzatory
Powrót