• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Preparat do ukł.benzynowych

Garos

Nowy
Auto
Opel Astra III 1.7CDTI Caravan
Witam. Czy ktoś z Was stosował preparaty do czyszczenia wtrysków i całych układów benzynowych?Są takie które dolewa się do baku i podobno poprawiają także osiągi.Pytam ponieważ jestem ciekawy czy faktycznie to pomaga a co najważniejsze nie zaszkodzi naszym "włoszkom".
Pozdrawiam.

co prawda w benzynie tego nie praktykowalem ale wklekocie lalem castrola do kazdego tankowania ,efekt palil na dotyk mniej mi dymil lepiej sie zbieral no i nie bylo problemow w najwieksze mrozy.mysle ze przy tej jakosci benzyny w ,,cpn,, napewno nie zaszkodzi aby lac markowe produkty i zgodnie z ulotka.pozdrowka.

ja uzywam takiego preparatu od czasu do czasu. Jezdze na gazie duzo. Czasem jak odpale na benzynie to lekko sie przydlawia. Ale jak doleje tego preparatu i pojezdze troche to juz jest wporzadku wszytsko. Taki preparat kosztuje kolo 7zl. Nie odnotowalem zadnych skutków ubocznych stosowania tego srodka

Załączniki

• 3018.jpg
    3018.jpg
    73.1 KB · Wyświetleń: 16
  • 3019.jpg
    3019.jpg
    86.7 KB · Wyświetleń: 16
  • 3020.jpg
    3020.jpg
    67.1 KB · Wyświetleń: 15
  • 3021.jpg
    3021.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 47
  • 3022.jpg
    3022.jpg
    88 KB · Wyświetleń: 17
  • 3023.jpg
    3023.jpg
    102.1 KB · Wyświetleń: 9
Jak najbardziej polecam!!! U mnie była tak sytuacja że od czasu do czasu na wolne obr. troszke falowały!! Środek dolalem za namową kolegi który podobną przypadłość miał w seicento. No i jak do tej pory silniczek pracuje równiuteńko jak zegareczek.
A druga sprawa to trza lać dobre paliwo najlepiej 98 Verve lub V powera Alfunie lubią dobrze zjeść.......... :lol:

Radek silnik z Tico to nie wysoko obrotowa wiertarka heheh :mrgreen: i paliwo takie jak V POWER niezbyt sie nadaje a raczej nie ma sensu takowego lać, natomiast silniki Alfy to zupełnie inna bajka.........

Załączniki

• 3028.jpg
    3028.jpg
    94.3 KB · Wyświetleń: 41
  • 3030.jpg
    3030.jpg
    93.7 KB · Wyświetleń: 42
  • 3038.jpg
    3038.jpg
    19.3 KB · Wyświetleń: 41
Wlałem dzisiaj preparat Xeramic Extra Cleaner ,zobaczymy jak włoszka bedzie śmigała.
Pozdrawiam

Garos napisał:
Wlałem dzisiaj preparat Xeramic Extra Cleaner ,zobaczymy jak włoszka bedzie śmigała.
Pozdrawiam

I jak po tym preparacie? Jakies efekty??

Szkoda, że temat stary i sorry za odświeżenie, ale wczoraj wlałem do baku Xeramic Extra Cleaner benzyna + pełny bak suprema 98pb.

Czy ktoś wie coś więcej na temat tego preparatu?

Amortyzatory
Powrót