• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pranie tapicerki

• Autor wątku Autor wątku ufty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pranie tapicerki

Hello ja własnie zakonczyłem tą operację w sobote Pranie fotelii i podsufitówki Efekt Bomba samochod to ar 145 boxer z taka zielonkawa tapicerka a prałem je Vanishem do dywanow rozcienczony z woda robilem piane i prałem stara firanka efeek bardzo bardzoo zadawalajacy a siedzenia przez noc ładnie wyschły rano odkurzylem ii jest BOMBA a pracy moze na 2-3 godziny zależy od zabrudzenia foteli.POLECAM

marcins737 napisał:
hehe , teraz chyba wystąpię do producenta Vanisha o prowizję od sprzedaży :mrgreen:

I wynaleźienie nowego zastosowania. W końcu miał być do dywanów a nie do tapicerki :mrgreen:

A co z boczkami drzwi szczegolnie pod uchwytem do zamykania drzwi Tam niestety Vanish sobie nie radzi tak rewelacyjnie :roll:

Ja również prałem Vanishem radzi Sobie bardzo dobrze a na trudniejsze plamy Oxi action do dywanów w sprayu( coś takiego) wyszło ok użyłem jeszcze do Tego odkurzacza poriącego i wyszło nieźle pomijając fakt że przy Tym byłem cały mokry ( złośliwość urządzeń elektrycznych) :mrgreen: nie wiem jak wyglądało nowe ale mam nadzieje że podobnie :P

przymierzam sie do prania wnetrza bo kupilem strasznie zasyfialym wnetrzem i tak czytam, sam nie wiem czy prac samemu czy oddac do myjni. u mnie kosztuje od 60-100. wydaje mi sie ze przy mokrych siedzeniach jak sie siadzie to brud bedzie wychodzil z gabki i pozostawi slady! ale jakby zostawic na podworku do wyschniecia...

tak jak koledzy pisali jakis preparat do mycia tapicerki/dywanow i polecam jakas stara firanke i nanosik na tapicerke sama piane i firanka to szrowac aby nie przemoczycc zabardzo osobiscie tka pralem w swoim samochodzie 2/3h i fotele byly suche i oczywiscie czyste:)

Trochę późno dołączam się do tematu ale powiem tyle - Vanish !!!
Miałem problem z zabrudzoną podsufitką, kupiłem jakiś preparat w spray'u, jakąś piankę do usuwania plam, po jej użyciu myślałem że nie zostało mi już nic tylko wymiana tapicery, z małych plamek zrobiły się wielkie plamy (bo się rozmazało). Polecono mi właśnie Vanish'a. Nalałem wody, wlałem powyższe, potrzepałem :) żeby piany narobić, i jazda: gąbka - pianka -sufit i tak w kółko, zeszły wszystkie plamy.
Żeby było ciekawiej to trochę pianki poleciało mi na plastikowe elementy i wtedy przeżyłem szok, zwariowałem kiedy nagle pianka zaczęła spływać po plastiku zabierając ze sobą cały brud. Nie wiem kto ten środek opracował ale nadaję się do wszystkiego, jak na mój gust to koleś nobla powinien dostać.

A co z podsufitka czym ja wyczyscic. Zeby nie zedrzec tego strzyzu z niej ? (Nie chodzi mi o srodek chemiczny tylko jakis czyscik, szczotke czy cos takiego)

marcins737 napisał:
o nie nie kolego , procenty idą tylko do mnie , zap-oznaj się dokładnie z tematem od początku :mrgreen: $$$$$$

Dla Ciebie 35%. 8)
A resztę jakoś jeszcze podzielimy. :twisted:

marcins737 napisał:
może być :jupi:

do nazwy jeszcze niec dodadzą "zalecane przez marcins737" :mrgreen:

A także "Powered by Lopezius Group ltd."
No i mamy kupę kasy. :D :D :D

Szkoda że Ty masz więcej. :cry:

Pozdro, :)

marcins737 napisał:
nie martw się , przejmiemy przy okazji producentów szczoteczek z miękkim włosiem i jakoś Ci wystarczy :wink:

Byle by tylko na utrzymanie Alfy starczyło i już będę szczęśliwy, he, he. :wink: :wink: :wink:
Bo po co mi więcej kasy ??? :D :D :D
?
?
?
?
Nooo, chyba że na nowszą Alfę, to wchodzę. 8)))

ja pokusilem sie na myjnie poniewaz kupilem dosc mocno zabrudzony samochod. powiem tak: slyszalem mnostwo opini roznych ale jestem zachwycony. panowie zajmowali sie alfka od rana do 16 godz!!! ewekt byl powalajacy - bylo to pranie calego wnetrza lacznie z podlaga i wszystkimi plastikami na koniec nablyszczyli wszystkie el. plastikowe. dodam ze auto po praniu bylo prawie ze suche wiec mozna byla wsiasc i jechac bez problemow, a koszt to 120 zeta ale wymylem jeszcze silnik. i tak wnetrze odrzylo!!! a wczesniej dalem jeszcze do tapicera fotele bo sie ujal material na szwach

A ile cię kosztował tapicer :?: I jak możesz to daj na niego namiary. Też mam problem z przetartymi szwami

Wiozłem wczoraj kilka koleżanek na tylniej kanapie :wink: i... napaprały mi jakimiś chrupkami czekoladowymi. Czy ktoś coś doradzi, jak się do tego zabrać? Czy da się to załatwić jakoś na sucho?

Kup sobie płyn do prania tapicerki na Shellu, ja nim czyściłem pozostałości po lodach powinien dać radę.

Lesio napisał:
Kup sobie płyn do prania tapicerki na Shellu, ja nim czyściłem pozostałości po lodach powinien dać radę.

Powiadasz płyn do prania tapicerki. Trochę za chłodno teraz na pranie - gdzie mi to wyschnie ;// Czy sprawdził się komuś jakiś proszek?

P.S. Czy lody o których piszesz były również czekoladowe :mrgreen:

as napisał:
Lesio napisał:

Powiadasz płyn do prania tapicerki. Trochę za chłodno teraz na pranie - gdzie mi to wyschnie ;// Czy sprawdził się komuś jakiś proszek?

P.S. Czy lody o których piszesz były również czekoladowe :mrgreen:

:mrgreen: Lody były truskawkowe z polewą czekoladową, przecież nie musisz prać wszystkiego wyczyść tylko brudne miejsce.

Ja polecam zdjęcie oryginalnej tapicerki i wypranie jej w pralce. Stosowałem tę metodę w poprzednim moim samochodzie - hondzie civic. Roboty baaardzo dużo, trzeba wyciągnąć wszystkie fotele i tapicerkę z nich. 3 piwka, muzyczka i można pracować :D Zajęło mi to 3 dni, ale efekt powalający. Wyprane i wypłukane w płynie. Przez tydzień pachniało w samochodzie płynem do płukania. A najważniejsze, że prał się materiał a nie gąbki jak w przypadku karchera. Też zamierzam zrobić to w alfie za tydzień. Wrzucę do działu zrób to sam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Amortyzatory
Powrót