[146] Powerbox w JTD

Ludzie naprawde szkoda kasy na to. Mialem wiem co mowie. Dozbierac jechac zrobic program. Ceny spadly, wystarczy dobrze poszukac.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Ja kupiłem Alfe z takim jakimś Power Boxem, i natychmiast usunąłem jak do domu dojechałem. Żadnego spadku mocy też nie odczułem :)

no i wieczorem podłączyłem, wzrost dynamiki jakiś tam jest szczególnie na wysokich obrotach powyżej 3tyś.... poza tym nic niepokojącego się nie dzieje, jest jeszcze możliwość regulacji jutro to jeszczę potencjonometrem podkręce i zobacze jakie wrażenia

No właśnie, potencjometr... Box, nawet jeśli jest z V-techa, V-powera, g-unit'u, albo z Platformy obywatelskiej, zawsze będzie Boxem, czyli jednostką manipulującą wskazaniami czujników, albo podnoszącą ciśnienie na Rail'u "na pałę".

I zawsze będzie rozwiązaniem druciarskim, nie ważne czy kosztuje 300, 100, czy 1500 zł.

Tuning || oszczędności.

Jeśli chcesz mieć więcej mocy - wybierz się na strojenie.

Jeśli chcesz mieć poczucie, że masz wiecej mocy obciążając silnik w niewłaściwy sposób - śmiało wkładaj boxa i śmigaj, wypal sobie dziure w tłoku, albo zarżnij pompe wysokiego ciśnienia, będziesz miał na co wydać pięciokrotność "zaoszczedzonych" na swoim "tuningu" pieniędzy.

Ostatnia edycja:
zarżnij pompe wysokiego ciśnienia, będziesz miał na co wydać pięciokrotność "zaoszczedzonych" na swoim "tuningu" pieniędzy

To może kosztować duuużo więcej niż strojenie :) (to będzie naprawa i powrót do serii)

Wiecie ja rozumiem , że swoich trzeba bronić, ale tak sobie myślę, akurat mój silnik nigdy nie puszczał czarnych bąków, teraz znajomy za mną jechał i mówił że nadal czysto i niema czarnego dymu wcale, oznaczało by to że dawka paliwa nie jest zbyt duża w stosunku do powietrza , wtryski nie leją by wypalić dziurę w tłoku, turbo jest sterowane mechanicznie, nie dmucha mocniej . Wzrost dynamiki dość wyraźny , może gdyby ktoś potencjonometr na Max odkręcił było by inaczej...... Tunerzy też na naszych silnikach się uczą , gotowce wgrywają.. również mogą silnik uwalić.. a cenią się często 3x drożej.

Z google pobierają i wgrywają gotowy soft.. Od dziś jestem profesjonalnym chip-tunerem, zapraszam do korzystania z moich usług

Nie mam na myśli takich "fachowców":) Pisałem jasno o strojeniu auta, jeśli wgranie "gotowca", to w co niektórych mniemaniu strojenie... to wiecie co?... Pocałujcie Wy mnie w :reddy:

:lol:

Inaczej - kupuje boxa za 280 który jeśli chodzi o wartość podzespołów kosztuje 60zł , cwaniak ma 210zł zarobku , jade na chip płace 800 zł za gotowca niewiadomo jakiego w sumie , wgranego interfejsem za 100zł , cwaniak przycina 700zł i jeszcze jego mądrości mam wysłuchiwać, wiadomo dobre strojenie jest najlepsze u solidnego obeznanego w silnikach, z doświadczeniem w temacie gościa który sam zmodyfikuje mapy...... ale ja takiego w okolicy nie mam........

Kolega ma w Mazdzie 6 2.0 diesla taki box tuning tylko robiony w holandi i jest naprawdę duża różnica jest czuć większą moc po włączeniu go naprawdę fajny jest efekt.
Przelatał na tym już ponad 60k i jest spoko nic z silnikiem sie nie dzieje i z resztą podzespołów

Jest możliwość założenia chipa do alfy 146 1.9Td 98r która nie ma komputera??

niestety nie , te powerboxy podpina się pod czujnik ciśnienia na listwie cr, u ciebie jedynie mechaniczne podniesienie ciśnienia doładowania i zwiększenie dawki paliwa , szczegóły znajdziesz na forum.lanciapolska.org ktoś tam chyba na przykładzie dedry z tym silnikiem opisywał co i jak

a tak btw w dziale nasze belle wrzuciłem filmik jak wóz przyspiesza mi teraz z powerboxem, po 6tkm stwierdzam że narazie nic złego się nie dzieje, dalej alfa mi wogóle nie dymi nawet przy butowaniu, co mnie dziwi osobiście...

Ostatnia edycja:
No i zamówiłem te cudo za 289zł , w tygodniu powinno do mnie dotrzeć, oczywiście podzielę się wrażeniami. Ale może Wy macie z tymi magicznymi pudełkami doświadczenia?

no i zdupczyłeś sprawę po całości , choć będziesz się teraz bronił że nie ;

za niecałą stówkę miałbyś galetto , szukasz mapy w dziale tuning na forum na swoje edc15 , i wgrywasz sprawdzoną mapkę (np na 130KM) , możesz mieć egr off , co ważne , masz pewność co do programu , bo koledzy sprawdzą i powiedzą czy jest OK ,

dałeś ciała

za niecałą stówkę miałbyś galetto , szukasz mapy w dziale tuning na forum na swoje edc15 , i wgrywasz sprawdzoną mapkę (np na 130KM) , możesz mieć egr off , co ważne , masz pewność co do programu , bo koledzy sprawdzą i powiedzą czy jest OK ,

pytanie tylko czy ktoś będzie chciał udostępnić swoja mapę, za która bądź co badz zapłacił pieniądze i to nie małe, ale moze są koledzy którzy by sie podzielili. Z chęcia bym sie skusił na taki program za niewielka kase

Amortyzatory
Powrót