• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Potrzebny mechanik do dwumasy!

Veloce1984

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 Ti 2.0JTDM Alfa Romeo GT 1.9 JTD Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM
Kupiłem 166 2,4 JTD 136KM z padniętym dwumasem, potrzeba mi doktora który by to zrobił? Jakieś namiary?

Chcesz wymieniać czy zregenerować jeżeli wymiana to Motordoktor u niego będzie szybko i w przystępnej cenie jeżeli regeneracja to chyba tylko warsztat w Kielcach mają dobre opinie i dobre ceny znajdziesz ich w internecie . Odpuść sobie firmę z Krosna kolega 3 razy reklamował dwumase robiona przez nich w końcu kupił nową jak chcesz namiar na Motordoktora odezwij się do mnie na priw . Proponuję też sprowadzić stronę firmy Valeo wiem że do części silników sprzedają zamienniki wtedy przechodzisz z koła dwumasowego na tzw jedomasowe zresztą doczytasz na ich stronie ja nie pamiętam już szczegółów ponad dwa lata temu przesiadlem się na 1.9.

Potwierdzam to co pisze Słowik :)
I tez polecam jako doktora- MotoDoktora :)

Jak coś to pisz to mogę zobaczyć Ci jakie by były ceny części do Ciebie :)

Jak wymiana to najbliższym i najlepszym wyborem będzie Janusz z alfacorse.pl do Dębicy daleko nie masz ;)

Proponuję też sprowadzić stronę firmy Valeo wiem że do części silników sprzedają zamienniki wtedy przechodzisz z koła dwumasowego na tzw jedomasowe zresztą doczytasz na ich stronie ja nie pamiętam już szczegółów ponad dwa lata temu przesiadlem się na 1.9.

Problem w tym, że te koła z jedną masą są dużym uproszczeniem i nie wytrzymają na pewno tak długo jak dwumas, a i negatywnie wpływają np. na sprzęgło.
Dwumas stosowany jest (w uproszczeniu) we wszystkich autach z mocą powyżej 100KM i zastępuje klasyczne sprzęgło z tłumikiem drgań. Decydując się na koło jednomasowe zamiast klasycznej dwumasy trzeba liczyć się z tym iż wszystkie drgania których nie uda się wytłumić będą negatywnie oddziaływać na sprzęgło, co drastycznie zmniejsza jego żywotność. A i komfort podróżowania takim autem nie jest najprzyjemniejszy, czuć wtedy w aucie drgania które ani nie są przyjemne ani napewno zdrowe dla auta jak i dla nas. Także coś za coś.

Amortyzatory
Powrót