poszukuje glowicy do 2.0IE

• Autor wątku Autor wątku klimekkk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klimekkk

Guest
Witam,
Mam 75 która wypieściłem na cacy ale ciagle mam problemy z głowicą - ostatnimi razy okazalo się że jest pęknięta - pojechała na spawanie ale po zamontowaniu okazuje sie ze w dalszym ciągu jest nieszczelna. Wobec czego postanowiłem kupić drugą głowice - ale jest to cholernie niełatwe - mój silnik to 2.0IE (montowany w Alfettach). Macie pomysł gdzie szukać (skutecznie :wink:)

pozdrawiam
Krzysztof Klimas

Zadzwoń do faceta który wystawia 75-ki na allegro. On jest z Wielunia lub Mokrska różnie podaje ale to ta sama osoba

Niestety nie

Niestety od 1.8 nie bedzie pasowac bo raz ze średnica tulei wieksza (80 mm dla 1.8 i 84mm dla 2.0) dwa to to że zawory są większe - no moze była by możliwość wstawienia większych gniazd zaworowych ale to trochę za dużo nie wiadomych. Szukam dalej.

pozdrawiam
Krzysztof Klimas

Re: Niestety nie

klimekkk napisał:
Niestety od 1.8 nie bedzie pasowac bo raz ze średnica tulei wieksza (80 mm dla 1.8 i 84mm dla 2.0) dwa to to że zawory są większe - no moze była by możliwość wstawienia większych gniazd zaworowych ale to trochę za dużo nie wiadomych. Szukam dalej.

pozdrawiam
Krzysztof Klimas

Krzysiek, to trochę jak szukanie igły. Chyba naprawdę lepiej silnik cały.

Ale, ale... właśnie przyszło mi do głowy. Czy aby Spider IV serii nie miał dokładnie tego samego rozwiązania? Albo 90-tka? Ale to i tak nie wiele pomoże. Znaleźć zezłomowaną sztukę w Polsce graniczy z niemożliwością.
Pod Bielskiem jest człowiek (Włoch) jeżdżący co 3 tygodnie zbierający zamówienia na konkretne rzeczy do włoszczyzny. Intermex? Podał mi na niego kontakt Wiesiek z listy. Może koledzy z Podbeskidzia pomogą.
Spróbuj w Mokrsku (wiele haseł na 75 na Allegro - rzetelny człowiek, to opinia moja i kilku z nas z Poznania) albo Italauto w Gorzowie Wlkp. Jest jeszcze punkt pod Szczecinem punkt specjalizujący się w 75 ale nie znam ani nazwy, ani kontaktu. Nic innego poza eBay nie przychodzi mi do głowy.

Amortyzatory
Powrót