• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Poszukiwania nowego serwisu

Kacu6na9

Nowy
Auto
Było : AR 156SW, Saab 9-3 Będzie coś włoskiego
Witam

Przyznam się że poszukuje nowego serwisu dla mojej belli ;p Mam w niej teraz sporo dość drogich i skomplikowanych rzeczy do zrobienia a mój mechanik dalej nie potrafi przeboleć faktu że jeżdżę alfą a nie passatem b5 i mu się ciężko robi tą włoszczyzne. Na wiosne najprawdopodobniej komplet wahaczy przód i tył przednie amortyzatory i najprawdopodobniej tarcze klocki zaciski ale to bym chciał sprawdzić ( coś mi piszczy przy jeździe z przodu samochodu przy wykonywaniu skrętów przestaje ale przy jeździe prosto dalej wraca, a hamulce bo mi niemiłosiernie zaczęły piszczeć a ostatnio strasznie szybko twardy robi mi się pedał hamulca ). Nie znam sie na mechanice niestety i szukam serwisu znanego z którego korzystacie, który jak krowie na granicy wytłumaczy jest do roboty i nie wkręci mnie w wymianę całego silnika i skrzyni bo żarówki się przepaliły ;p

Dupa nie mechanik skoro ma problem z wymianą amortyzatorów czy wahaczy...Zasada jest ta sama dla każdego auta. Rozumiem, że może rozrządu nie chcieć zrobić, bo trzeba mieć blokady.
Możesz spróbować na Wileńskiej w Elteam. Nie wciskają kitu, bo kiedyś pytałem czy muszę wymienić jedną rzecz to powiedzieli, że spokojnie mogę się wstrzymać do następnego sezonu, bo jeszcze można trochę na niej pojeździć.
Ja ostatnimi czasy byłem ze 2 razy w V8 na Wólczańskiej - duży plus to terminy, a i ceny nie zabijają. Do prostych robót myślę, że dadzą chłopaki radę. Szczególnie jak im powiesz, że chcesz wymienić wahacze i amorki. Tuż obok masz Autosklep, więc części właściwie na miejscu :)

Myślałem o tym Elteam bo się parę razy przewinął w tym wątku z poleceniem mechaników ;p wiem że autosklep ma też warsztat z którym jakby współpracują muszę się od nich dowiedzieć gdzie przy okazji a o tym V8 nie wiedziałem ;d

Myślałem o tym Elteam bo się parę razy przewinął w tym wątku z poleceniem mechaników ;p wiem że autosklep ma też warsztat z którym jakby współpracują muszę się od nich dowiedzieć gdzie przy okazji
Sam juz sobie odpowiedziales w swoim poscie :-)

Tylko do Tmin wypadałoby jechać na 2 auta, bo jak zostawisz jedno w warsztacie to później ciężko wrócić do domu :) Szczególnie jak kolega chce pomykać do Chechła :)

Wiem czytałem temat drifta i mnie zraziło to do timin trochę ale będę musiał z nim pogadać by wiedzieć na co zwrócić uwagę

na temat kazdego warsztatu znajdziesz opinie zadowolonych i niezadowolonych klientow, pytanie których jest więcej ;)

3b- nigdy tam nie byłem, ale słyszałem same złe rzeczy o tym serwisie

elteam wileńska - tam kilka osób z forum jezdzi i sobie chwali, mnie osobiście nie przekonali do siebie, byłem tam raz z jakimś problemem nic sensownego nie potrafili powiedzieć, za to było tylko info że to nie będą małe koszty ( okazało się że wystarczyło tylko przetrzeć czujnik)

Ja naprawiam auto w autoryzowanym serwisie Alfy Romeo AutoTraper i jestem mega zadowolony.
Mówię co chce naprawić i mówią ile to kosztuje ,a jeśli nie ma takiej potrzeby to informują o tym i nie naciągają na zbyteczne naprawy.Przeczytałem temat drifter-a i jestem po jego stronie bo jeśli ktoś kasuje 4 tysiące to niech je kasuje za naprawe ,a nie za wjazd na kanał i dobrą bajere.

No ja nie mam dobrych doświadczeń z AutoTraperem ale aż z ciekawości sie przejadę bo jestem umówiony na jazde testową to odstawie im auto to sprawdzenia ;p

na temat kazdego warsztatu znajdziesz opinie zadowolonych i niezadowolonych klientow, pytanie których jest więcej

Z tego samego założenia wychodzą Panowie z TMiN. Jednak istotniejsze jest to jak zachowują się w stosunku do niezadowolonych klientów. Jeśli na ich niezadowolenie z przeprowadzonej naprawy reagują tak:

Nie mam zamiaru polemizować, bo nie ma sensu. Każdy ma swoje racje , a wątek wyglądał by jak "odbijanie piłeczki". Na sprawę mam swój pogląd i wybielać się nie mam zamiaru. Nie może być zbyt pięknie i kolorowo i niech wszyscy wiedzą, że możemy być też beee. Puki co cieszymy się dobra opinią , ale zawsze musi być jakiś wyjątek. Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej eksploatacji auta.

Branie swojej dobrej opinii jako argumentu by nie naprawiać popełnionych błędów, moim zdaniem, dyskwalifikuje warsztat jako godny polecenia.

Z tego samego założenia wychodzą Panowie z TMiN. Jednak istotniejsze jest to jak zachowują się w stosunku do niezadowolonych klientów. Jeśli na ich niezadowolenie z przeprowadzonej naprawy reagują tak:

Branie swojej dobrej opinii jako argumentu by nie naprawiać popełnionych błędów, moim zdaniem, dyskwalifikuje warsztat jako godny polecenia.

Jakkolwiek Ja mam Swoje zdanie , jestem zadowolony i polecam, a naprawiam tam kilka samochodów i nie jest to tylko Alfa ;P

- - - Updated - - -

Jakkolwiek Ja mam Swoje zdanie , jestem zadowolony i polecam, a naprawiam tam kilka samochodów i nie jest to tylko Alfa ;P

mała poprawka, nie dwa a 3 samochody ;)

z chłopakami poznałem się w warsztacie :P
Ty chyba też ?

do Tmin nie trzeba jechać na 2 auta, ja prawie zawsze naprawiałem na miejscu, tylko trzeba było chwilę poczekać, raz zostawiłem Alfę na wymontowanie kolektora.
Skodę bo nie było presji czasu żeby sprawdzić i wymienić co potrzeba na spokojnie.
Polonez, była presja czasu bo za 6 dni startował Złombol i trasa do Nordkapp, mimo że ktoś od piątku był na urlopie (od piątku) a dobrze zna się na gaźnikach podjął się tego u siebie na podwórku,(auto odebrane od innego mechanika w piątek który powiedział że idzie na urlop, wziął pieniądzie i miało być dobrze, a po przejechaniu ok 7 km przez miasto okazało się że nie jest :/ ten mechanik miał wyj...ne na wszysto bo jest na urlopie, a osoba z Warsztatu Tmin nie) mimo wolnego dnia, mimo urlopu na który jeszcze nie wyjechał, mimo to że powinien się pakować na wyjazd !!!!

Powiem więcej ten polonez pokonał trasę Łódż-Katowice- przez Łotwe,Litwe Estonię Finlandię, Norwegię do NORDKAPP najdalej wysunięta część Europy !!! powrót przez wybrzerze Norwegii Dania , NIemcy i Polska pokonane ponad 8tys km w 11 dni auto z 87 roku!!!.
NIe możliwe ??
zapraszam na profil na fb LodzNess Złombol.

Podejrzewaw że większość z Was bała by się takiej podróży współczesnym autem :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót