FacesOfDeath
Nowy
Coś jest nie tak z moją bellą. http://www.youtube.com/watch?v=5TPzRWVtU6A
Wariator mam odłączony. Lambda i przepływka nieoryginalne.
Wariator mam odłączony. Lambda i przepływka nieoryginalne.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wariator mam odłączony.
ja mam od tygodnia prawie to samo dodatkowo silnik wpada w wibracje.jak zwiększam obroty to ustaje .komp pokazał tylko 2 błędy czujnika paliwa .też wali z rurywodą.wymieniłem cewki i kable .sondę i przepływkę rozpiąłem i to samodokładnie. Odłączyłem elektromagnes i nadal jest tak samo.
Swieczi nowe , kable nowe , cewki powinny byc ok. Czy rozrząd mozebyc zle ustawiony???? Jesi chodzi o zapłon bez problemu pali.
---------- Post dodany o godzinie 14:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:57 ----------
dududs i co zrobiles?? Czy po wymianie wariata stał sie normalny??
Wariata naprawial mechanik. Niestety nie mam mozliwosci podpiecia pod kompa w tej chwili.Sam naprawiałeś wariata?, czy jego stan był taki że jeszcze kwalifikował się do naprawy?
Woda to nic groźnego, przez chwilę paruję itd. Tylko te pyrkanie zastanawiające. Może któryś z kolegów, mieszkających w pobliżu znajdzie czas i chęci na podłączenie pod kompa.
U mnie to samo z wibracjami.Wyzsze obroty ok. a na wolnych tragedia.ja mam od tygodnia prawie to samo dodatkowo silnik wpada w wibracje.jak zwiększam obroty to ustaje .komp pokazał tylko 2 błędy czujnika paliwa .też wali z rurywodą.wymieniłem cewki i kable .sondę i przepływkę rozpiąłem i to samo![]()
błedy to p0170 usterka dostrajania paliwa i p0172 czujnik 02 mieszanka zbyt bogata.ok z tą sondą ale po odpięciu jest tak samowind a jakie błędy były na kompie?. Często wypadanie zapłonów to także problem z wtryskami. Ciężko bez podłączenia i diagnozowania usterkę znaleźć. Wymiana w ciemno to większa kasa niż dobra diagnoza.
Także błędne wskazania lambdy mogą powodować szarpanie i telepanie silnikiem. Silnik ma ..ujowe wskazania i tak samo dobiera mieszankę. Za dużo tych ale, polecam komputer i diagnozę a nie odczyt błędów. W ciemno dużo można wymieniać.
Wg. mnie to wariator...Coś jest nie tak z moją bellą. http://www.youtube.com/watch?v=5TPzRWVtU6A
Kurcze, jak odłączyłeś wariata?Wariator mam odłączony. Lambda i przepływka nieoryginalne.
to wszystko robiłem i nic nie pomogłowind, gaz wiele zmienia. U Ciebie bym spróbował reset parametrów i adaptację. Wszystko tylko na Pb. Wygląda na to że mapy się rozjechały.
dokładnie. Odłączyłem elektromagnes i nadal jest tak samo.
Swieczi nowe , kable nowe , cewki powinny byc ok. Czy rozrząd mozebyc zle ustawiony???? Jesi chodzi o zapłon bez problemu pali.
---------- Post dodany o godzinie 14:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:57 ----------
dududs i co zrobiles?? Czy po wymianie wariata stał sie normalny??