Porysowana przednia szyba

• Autor wątku Autor wątku kaes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

kaes

Nowy
Auto
AR 145 1,4 bx 1995
Witam! Problem jak w tytule, właściwie dotycząca wszystkich samochodów...
Czy jest możliwość wypolerowania drobnych zadrapań od wycieraczki?
Na Allegro są jakieś wynalazki do polerowania, czy ktoś tego próbował?
A tak przy akazji- może ktoś używał "niewidzialnej wycieraczki" ?
czy to działa?

Podobno sa zaklady, ktore polertuja nawet mocno zdemolowane szyby. Ktos mi jednak kiedys wspominal, ze po takiej regeneracji na szybie widzimy piekna tecze, za to reszta - gorzej niz przed polerka. Sam nie mialem do czynienia, nie odpowiem. Woskowania - unikam na przedniej.

Nie wiem dokładnie jak to jest ze woskowaniem szyby, niewidzilanej wycieraczki nie polecam, a co do regeneracji to mogę się dokładnie dowiedzieć parę rzeczy o tym, ponieważ mój wujek prowadzi taki zakład odwielu już lat. Dla zainteresowanych zapraszam na ul. Łuczniczą w Łodzi. Z tego co wiem, to ludze są zadowoleni z jego usług, ja robiłem tam szybę raz i było ok.
Pozdro

ja polerowalem pasta do polerowania lakierow samochodowych pasta G3 drobne rysy schodza idealnie i nie robi sie tecza trzeba tylko miec odpowiednia polerke taki przyzad i ta paste troche wody i czas

Mnie kiedyś w zakladzie z szybami samochodowymi przy okazji naprawy dziury w szybie pokazali cos co bylo polaczeniem zywicy i lakieru bezbarwnego ale efekt byl po tym taki sobie
chyba jedynie zostaje wymiana szyby a z tego co to wiem to szyba do 145/146 kosztuje 300 zl, ten sam producent co na pierwszy montaz tylko bez znaczka Alfy.

Witam.
Mniej niż miesiąc temu miałem wymienioną przednią szybę w swoim autku. Pech chciał, że wycieraczki jakoś tak zaczęły gorzej zbierać. Stwierdziłem, że wymienię jak już naprawdę będzie źle. Teraz jest ładna pogoda więc umyłem auto.... a tu taka piękna rysa przez całą szybę :/ Myślałem, że mnie szlag trafi. Rysa jest póki co bardzo płytka, ale widoczna. Chciałbym ją podreperować.
Czy ktoś w okolicach Lubina lub Wrocławia robił takie rzeczy?
Pzdr

Witam ja u siebie polerowalem szybe wlasnie z tych drobnych rys od wycieraczek i wszystko zeszlo idealnie,dodam ze szyba ma juz 14 lat wiec troche tych rysek bylo jest do tego specjalna pasta i specjalne gabki.
Zamiescilem zdjecia w dziale co dzis zrobilem dla swojej belli wiec wystarczy poszukac

Zamiescilem zdjecia w dziale co dzis zrobilem dla swojej belli wiec wystarczy poszukac

Ja znalazłem tylko fotki polerki i prepatratów, a szyby przed i po polerce nie :( Też mnie to interesuje bo mam oryginalną szybę przednią i ona ma pełno rysek, że już mi chodzi po głowie jej wymiana bo wieczorem to jakaś masakra jechać. Ile mniej więcej taka usługa wynosi, i czy jest ona trwała?

żeby dobrze szybę spolerować należy użyć Cerium oxide, nie znam dokładnie nazwy polskiej, my mówimy po prostu cer, udaj się do firmy która zajmuje sie obróbką szkła i poproś o trochę. Woda, pady do polerowania i będzie ok, żadne pasty polerskie bo tęczę zrobisz.

[h=1][/h]

Miałem w swojej polerowaną cała przednią szybę w Warszawie, tam gdzie chodziły wycieraczki cała była porysowana od nich. Zdecydowałem sią na polerkę a nie na wymianą, dlatego, ze jest to oryginalna szyba z znaczkiem AR i datą produkcji zgadzającą się z wiekiem samochodu. Po polerowaniu jest bardzo zadowolony. Polerowałem u nich: http://www.multiglas.pl/po-sz01.htm

Ja znalazłem tylko fotki polerki i prepatratów, a szyby przed i po polerce nie Też mnie to interesuje bo mam oryginalną szybę przednią i ona ma pełno rysek, że już mi chodzi po głowie jej wymiana bo wieczorem to jakaś masakra jechać. Ile mniej więcej taka usługa wynosi, i czy jest ona trwała?

Uwierz mi ze probowalem zrobic foty ale nie bylo tego widac na fotkach tych rys i po.
Sprobuj zrobic zdjecie szyby sam zobaczysz a efekt widoczny jest bo rysy zniknely szyba teraz jest gladkai o niebo lepiej widac przez nia.

Amortyzatory
Powrót