• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Port nawigacji tomtom.

buczo

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 MA TCT
Cześć.
Mam do was pytanie czy ktoś zastanawiał się nad przeróbką gniazda pod nawigacje tomtom, dla innej platformy? jakiś smartfon itp ?. Zmierzam do tego by np. przerobić ten stojaczek pod tomtom'a na cokolwiek innego smartfonowego, na co będę mógł wgrać nawigacje z lepszymi mapami czy supportem. Może ktoś się już spotkał z jakąś "przeróbką" czy gotowym stojaczkiem wykorzystującym gniazdo w aucie? Bo im mniej przeróbek tym lepiej. Wolał bym nie grzebać w tym gnieździe, a wykorzystać je tak jak fabryka zamontował. Z tego co wyczytałem to tam podawane jest tylko zasilanie reszta idzie via Bluetooth.

Pozdrowiam,
Ł.

Szukałem bardzo długo czegoś ciekawszego od tom tom, ale nie znalazłem. Chciałem nawet kupić sam stojaczek, ale w salonie powiedzieli, że może za miesiąc będą. Cena tego kawałka plastiku to coś koło 280 zł, więc też nie jest zachęcająca. Mam jednak pomysł zrobienia stojaczka samemu. W wolnej chwili pomierzę port w samochodzie i wykonam, taki stojaczek na drukarce 3D. Oczywiście samą końcówkę można dopasować do dowolnej nawigacji, ewentualnie stojak można wykonać pod dany typ nawigacji, żeby miał wbudowany port zasilania.

Szukałem bardzo długo czegoś ciekawszego od tom tom, ale nie znalazłem. Chciałem nawet kupić sam stojaczek, ale w salonie powiedzieli, że może za miesiąc będą. Cena tego kawałka plastiku to coś koło 280 zł, więc też nie jest zachęcająca. Mam jednak pomysł zrobienia stojaczka samemu. W wolnej chwili pomierzę port w samochodzie i wykonam, taki stojaczek na drukarce 3D. Oczywiście samą końcówkę można dopasować do dowolnej nawigacji, ewentualnie stojak można wykonać pod dany typ nawigacji, żeby miał wbudowany port zasilania.
Świetny pomysł z tą drukarką !! jakoś kompletnie o tym nie pomyślałem. Jeżeli znasz się na tym i jesteś w stanie wykonać taki "stojaczek" na drukarce 3D dostosowany do konkretnych rodzajów smartfonów, to ja też bym poprosił :) Komponenty elektryczne jestem w stanie poświęcić ze starego stojaczka w którego posiadaniu jestem.

Amortyzatory
Powrót