popsuła się klima

• Autor wątku Autor wątku miczal_sz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miczal_sz

Guest
Tak jak w temacie. Z nawiewu leci ciepłe powietrze. Kilka dni temu w ASO została odgrzybiona i nabita. Działała jak burza. Aktualnie słychać charakterystyczne załączenie i podświetlenie, ale powietrze tylko ciepłe.
Czynnik raczej nie uciekł, bo i czas krótki i klima się załącza. HELP

Czy można sprawdzić coś we własnym zakresie? jakieś podłączenia, styki....

pozdrawiam

na usluge tez jest gwarancja jedz do aso i reklamuj

Miałem tez taką sytacje tylko ze w pugu 206, po nabiciu tydzien pojezdzilem i przestala chłodzic, oczywiscie sie wlaczala. Jak sie okazalo czynnik chłodzacy uciekł, uklad klimy sie rozszczelnił i u Ciebie pewnie taz tak jest. Jedz do aso niech nabiją czynnikiem z UV i sprawdza gdzie ucieka. Ale raczej nie zrobią Ci tego na gwarancji bo skad mogli wiedziec ze uklad jest nieszczelny :)

Jakto skąd mogli wiedzieć, że układ jest nie szczelny?? :shock:
Przecież nikt tego ręcznie już chyba nie robi, podłączają magiczne urządzonko, które nie nabije gazu jeśli układ jest nieszczelny. Co innego jeśli rozszczelni się po zabiegu.

to zatacza szersze koło. Mam nadzieję, że skończy sie na czymś tanim... już za sam czynnik zabuliłem i nie chcę tego robić kolejny raz. A propos czy to ma tak gwałtowne objawy? Nie słabnie stopniowo? Czy są jakieś objawy nieszczelności? skraplanie, syk, zapach? ;//

dzięki za pomoc

syczenia ani nic takiego nie ma, za malo tego tam jest, z tego co pamietam to kilka gram. a fakt ze raczej rozszczelnilo sie po nabiciu, tez tak mialem.

I wszystko jasne. ASO nie zawiniło. Po diagnozie i dłuuuugim rozbieraniu okazało
się, że padł silniczek odpowiedzialny za puszczanie w nawiew odpowiedniej
temperatury (stanął na ciepłym i dlatego był nadmuch ciepłego). Koszt w ASO z
robocizną 450PLN jakiś komentarz?

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót