Pompa wysokiego ciśnienia

Edwin_s

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 JTD 140km 02
Mam problem ze swoją 147 jtd. Rocznik auta 2002. Do rzeczy. Samochód zaczął ciężko odpalać wraz z nastaniem zimny i ogólnie niższych temperatur. Byłem u mechanika i po sprawdzeniu diagnoza padła na pompę wysokiego ciśnienia. Po zapytaniu o koszta regeneracji usłyszałem, że rzadko mu się zdarza, aby wyszło mniej niż 1500... + sam koszt wyjęcia i włożenia.. Zwracam się do Was z zapytaniem: dużo to czy mało? Mi się wydaje, że sporo..
Chciałbym się Was również zapytać: jeśli regenerować pompę to gdzie w Toruniu lub w okolicach i jakie koszta tak +/- ? Z góry dziękuję Wam za odpowiedź :)

Astronomiczna kwota, z czapy wzięta.. Pytałem w Krakowie kiedyś, to usłyszałem: kilka stówek. Swoją drogą, ciekawe czy diagnoza trafna.

Oczywiście zależy co tam trzeba zrobić, ale i tak kwota wydaje się duża.

Ostatnia edycja:
No też mi sie wydaje, że sporo. Diagnoza została wydana po tym, jak pompa została podgrzana opalarką i wtedy ponoć odpaliła dużo lepiej, tyle się dowiedziałem. Póki co nie była wyjmowana ani sprawdzana.

Nowe uszczelniacze pompy to koszt 65 zł komplet. Zazwyczaj na tym się kończy. Robiłem parę pomp i innych usterek (zużyte łożyska panewkowe czy zaworki) nie było.

Wyjęcie jej i włożenie to maks 2h pracy.
Nie trzeba rozpinać rozrządu.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

O regenerację w Toruniu zapytaj w warsztacie tutaj Wóz&Cars
Palmowa 6, 87-100 Toruń
501 515 148
https://maps.app.goo.gl/V5kvw
Fachowo i porządnie robią, jeśli robią regenerację to będzie zrobiona dobrze.

Amortyzatory
Powrót