Pompa wtryskowa piszczy

kak-tus

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 105km 2008r
Witam.

Najprawdopodobniej piszczy mi pompa wtryskowa. Wymieniałem kiedyś rozrząd i nie zwróciłem na nią uwagi (nowe koło się świeciło) więc zostawiłem. Piszczenie nie wzrasta ani nie cichnie. Nie jest to takie piszczenie ciągłe tylko takie rytmiczne jakby łożysko.

Czy w tej pompie wymienia się jakoś łożyska czy kupić regenerowaną? Co można z tym zrobić jeszcze ;) ?

chodzi mi o to lewe koło na górze co ciągnie rozrząd. ;)

eper pokazuje część 46452570 i opis "całość napędzająca pompę wtryskową."

Ostatnia edycja:
Może wlewasz chrzczone paliwo i pompa się zaciera. Proponuje zmienić na początek stacje

Ja stawiałbym na łożyska alternatora.Aby wyeliminować piszczenie ze strony rozrządu wystarczy zdjąć pasek napędzający osprzęt silnika i uruchomić go. Może również piszczeć pompa wody.Pozdrawiam.

Jak wymieniałem rozrząd to pierwsze odpalenie zrobiłem bez paska wielorowkowego i już coś piszczało ale nie zwruciłem na to uwagi i poskładałem całość do kupy więc wykluczył bym alternator. Pompa wody raczej nie bo jest nówka wymieniałem rozrząd jakieś 1000km temu. Co do paliwa to mam pewną stację;)

Czy już ktoś rozbierał tą pompę i wymieniał łożyska na niej? Czy da się to zrobić domowym sposobem?

Czy już ktoś rozbierał tą pompę i wymieniał łożyska na niej? Czy da się to zrobić domowym sposobem?
Raczej nie, pompy wysokiego ciśnienia się regeneruje. Faktycznie może być tak że się zaciera:/ A jeśli tak jest, zostaje regeneracja lub kupno używanej lub regenerowanej. Niestety nie wszystko da się zrobić domowym sposobem:)

Amortyzatory
Powrót