• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Pompa paliwa

Gzl

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gtv 1.8 TS
Koledzy szukam pompy paliwa do gtv 1.8ts ale nie samej pompki tylko całego tego wkładu ktoś coś wie?

Mam cala całą pompe z 2.0 ts. Podaj mi nr swojej pompy to zobaczę czy nr sie zgadzaja. Jak będą takie same to jakos sie dogadamy :D

Koledzy pytanie czy po wymianie pompki paliwa konieczna jest adaptacja czy coś?
Po zamontowaniu alfa odpala tylko na lpg na 95 nie chce załapać. Pompke słychać jak pompuje po przekręceniu kluczyka więc raczej sprawna.

Czy ktoś wie czy układ paliwowy może sie zapowietrzyć jak bella stała kilka dni?

Koledzy pytanie czy po wymianie pompki paliwa konieczna jest adaptacja czy coś?
Po zamontowaniu alfa odpala tylko na lpg na 95 nie chce załapać. Pompke słychać jak pompuje po przekręceniu kluczyka więc raczej sprawna.

Kolego, że słychać pompę to nie znaczy, że daje ciśnienie paliwa.
Łatwo sprawdzić przez odpięcie przewodu paliwowego z listwy wtryskiwaczy. Już po poluzowaniu złączki winna wydobywać się benzyna.
Układ paliwowy odpowietrza się sam, nic nie trzeba robić.

Ostatnia edycja:
Benzyniak to nie diesel:) U nas pompka ma przelać paliwo od zbiornika, przez silnik spowrotem do zbiornika;) Pany, do GTv 96 rok ma ktos pływak paliwa ten ze zbiornika? Taka biała rura, poza tym wie ktoś jak w prosty sposób sprawdzić ten pływak? albo sprawdzić wskaźnik? bo coś nie działa i już mnie cholera bierze

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót