[159] Pompa paliwa Alfa 159 1.8 MPI

• Autor wątku Autor wątku KENN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KENN

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW 1,8 MPI
Witam.
Proszę o pomoc. Kolejny raz padła mi pompa paliwa w Alfie 159 1.8 MPI. Do tej pory była regenerowana kilka razy w Serwisie Pomp z Brzegu. Teraz niestety ten serwis już nie jest w stanie, z braku części, jeszcze raz ją naprawić. Czy macie z własnego doświadczenia jakiś pomysł jak doprowadzić tą pompę do sprawności. Może jest ktoś inny, inna firma, która:( ją naprawi? Może jest jakiś zamiennik w przyzwoitych pieniądzach, który zdaje egzamin? Jak możecie pomóżcie. Auto stoi i się kurzy.

Witam jeszcze raz.
Kupiłem tą pompę Delphi, dotarła do mnie, ale niestety nie ma ona, według fachowca, który wcześniej naprawiał moją oryginalną pompę, czujnika ciśnienia paliwa. Kamil w swoim poście napisał , że przełożył zawór zwrotny. Pewnie jest to ten sam element. Proszę o info jak przełożyć ten zawór zwrotny czy też czujnik ciśnienia. Mój fachowiec twierdzi, że nie jest to prosta sprawa.

U mnie też ta pompa padał kilka lat temu, kupiłem nową za walizkę pieniędzy. Z uwagi na chwile wolnego czasu postanowiłem otworzyć starą pompę. Po rozklejeniu obudowy okazało się że jest tam pompa od fiata pandy za 90zł :)

Amortyzatory
Powrót