• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

pompa paliwa 2.4 JTD

Msiek

Nowy
Auto
AR 156 2.4 JTD 1999
Panowie takie pytanie pompa paliwa 2.4 JTD gdzies z niej cieknie mi ropa i po calym silniku i kapie sobie na dole nie jest to jakos szybko ale wszystko mam mokre od pompy w dol zagladal mi tam jeden mechanik i mowil cos o jakichs kolektorkach cylinderkach czy jakos ze tego tam jest 3 i z jednego z nich cieknie i ze tam trzeba powymieniac uszczelniacze i ze do tego trzeba wyjac cala pompe co wiaze sie ze zrzucaniem rozrzadu znowu jakies 4 tygodnie temu robil mi rozrzad kompletny i wlasnie zaowarzylem ze to od tametj pory jakos tak ale on mowi ze to napewno nie jego wina on tam nie dotykal i w sumie chyba racja ale jakos sie zbieglo i teraz pytanie co z tym zrobic ile mnie to moze koszowac i czy takie cos jest mozliwe ???

trzeba wymienić uszczelnienia na głowiczkach, są trzy,koszt +-400,500zł zależy co pompiarz wymieni,no i kup nowy pasek rozrządu dla pewności

POzdrawiam KULI

dzieki ale pytanie gdzie ja wlasnie do niej moge jakies czesci pokupic te uszczelniacze??

wiesz co nie wiem czy sam to zrobisz bo pompe powinno sie potem wrzucić na maszyne żeby sprawdzić czy pompa przechodzi testy i pod cisnieniem nie cieknie.

POzdrawiam KULI

Amortyzatory
Powrót