• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Pompa paliwa 164. 2.0 V6 TB

Yacek

Nowy
Auto
BMW E38
no i stało się.... mimo wielokrotnego ostrzegania syn zatankował na jakiejś wiejskiej (bez obrazy) szajsowatej stacji... skutek: po 500 m samochód stanął dęba, umarła pompa paliwa. jak widzę niestety czeka mnie wyjęcie zbiornika.. gr.... dlaczego nie ma dojścia od góry ?????

sa jakieś zamienniki na rynku ? czy tylko serwis leczy?

jak widzę niestety czeka mnie wyjęcie zbiornika

A nie wystarczy zdjąc wykładzinę od strony kanapy? Ja już wymieniałem czujnik od poziomu paliwa, który jest zaraz przy pompie paliwa i o żadnym wyciąganiu zbiornika nie było mowy.

Z tego co pamiętam jeszcze jest osłona z góry którą się ściąga 12kami.

Qrcze może źle szukałem... wyjmę wszystko z bagaznika i sprawdzę jeszcze raz. Dziwne by było jakby dojścia nie było... szukałem troche w necie i ludziska mieli podobne objawy na skutek padniecia przekaźnika, więc sprawdzę na krótko pompe - może wystarczy tylko przekaźnik wymienić.

Qrcze może źle szukałem... wyjmę wszystko z bagaznika i sprawdzę jeszcze raz. Dziwne by było jakby dojścia nie było... szukałem troche w necie i ludziska mieli podobne objawy na skutek padniecia przekaźnika, więc sprawdzę na krótko pompe - może wystarczy tylko przekaźnik wymienić.
przekaźnik masz pod maską przy chłodnicy ....a do pompy dostaniesz się...pod wykładziną za tylną ścianą masz na 3 śrubki pokrywę ...i masz dostęp..

przekaźnik masz pod maską przy chłodnicy ....a do pompy dostaniesz się...pod wykładziną za tylną ścianą masz na 3 śrubki pokrywę ...i masz dostęp..

pompa sparwdzona, jest OK, to przekaźnik się przysmazył.... wymieniłe i na razie hula, ale nie znalazłem przyczyny usmażenia się przekaźnika :/

j.

Amortyzatory
Powrót