• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] POMOCY nie równe obroty

M

mazi

Guest
Witam serdecznie, zaczne może od tego że mam ALfe 145 1.6 16V T.S. model Editione Sportiva - autko ma od pół roku i niestety silnik nie chodzi tak jak powinien, zaliczyłem większość mechaników i każdy mówił co innego, a objawia sie to tak ze zimny silnik chodzi równo ponieważ włącza sie zsanie jak sie juz zagrzeje około 800-900 obrotów strasznie krzywo chodzi furka purka, dymi i śmierdzi paliwem, pali raz 11l a raz weżmie 7l tak jakby gubił jedną cewke a oprucz tego równo na 2000 tysiącach obrotów ma dziwną dziure a powyżej idzie dobrze, wymieniłem prawie wszystko to znaczy - sonde, przepływke, rozrząd, cewki świece, wtryski, całą instalacje, czujnik temperatury na komputerze byłem trzy razy wszystko było adaptowane i komputer był resetowany żadnych błędów, niemam juz pieniedzy zona chce mnie zostawić a moje ukochana alfa corac bardziej mnie zaczyna wku..... prosze pomużcie co moge jeszce zrobić?

zona chce mnie zostawić a moje ukochana alfa corac bardziej mnie zaczyna wku..... prosze pomużcie co moge jeszce zrobić?
Sprzedaj i kup coś co Ciebie i żonę bardziej zbliży do siebie :)

ha ha ha, a tak szczerze naprawde podoba mi sie to auto, powiem jeszcze ze ciśnienie w cylindrach dobre i rorząd sprawdzony i dobrze ustawiony

T.Sy mają to do siebie że często zapadają na takie usterki, przyczyn bym szukał w przepustnicy i wszystkiego co jest do niej przykręcone

czyli silniczek krokowy a może sam komputer wariuje czy lepiej bedzie wymienić wszystko

Wymiana komputera nic nie pomoże

dolot cały sprawdzony 3 razy przepustnica czyszczona 2 razy, a kasy to za duzo niemam ale drugie podobne autko mam i wszystko co podmieniałem niedaje zadnego efektu

Sprawdż szczelność kolektora ssącego, uszczelki pod kolektorem,recyrkulację odpowietrzenia silnika i oparów paliwa

o cos nowego dzieki sprawdze, tylko gdzie ta recyrkulacja sie znajduje dokładniej zebym mógł sparawdzic

Wszystko jest podpiete do kolektora ssącego wężykami

Prosze jeszcze raz o pomoc, ponieważ sprawdziłem kolektor wszystkie weżyki jeszcze raz przepustnice i jedyną zmianą jest to ze auto po przejechaniu paru kilometrów samoczynnie łapie obroty jakieś 6-7 tyś.

No to jak łapie takie obroty to tylko przepustnica lub żle założyłeś któryś wężyk na kolektor ssący za przepustnicą

dla wszystkich zainteresowanych, problem został usuniety a awarią był rozrząd a właściwie przesuniecie rozrządu o dwa ząbki, chodzi teraz jak bzyczek, gdyby nie śnieg można by kite odwalić

No to od razu zmień mechanika, który o rozrządzie prawił brednie... ;) Bo AR i rozrząd to bardzo drażliwe tematy, nie można tu popełniać takich błędów.

Pozdrawiam,
GrzesiuŻar

Amortyzatory
Powrót