Szczerze mówiąc nie mam pojęcia
, bo awaria przepływomierza została odkryta przy okazji innej naprawy a sam przepływomierz został zakupiony i wymieniony przez mechaników z Italauto, do których mam spore zaufanie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
U mnie pedał sprzęgła łapie od samego dołu ale na górze jest luz i to dość często on się zmienia - raz jest większy raz mniejszy. Czy mam myśleć o rozbijaniu skarbonki na nowe sprzęgło? O ślizganiu się nie ma mowy.jeśli nie "ślizga" to narazie nie masz czym się przejmować.. jest luz na pedale sprzęgła? tzn. taki, że pedał do pewnego momentu chodzi z niewielkim oporem?
Zmienia się skok bo prawdopodobnie jest przypowietrzone. Pewno skok jest większy jak dłużej pojeździsz i jak jest cieplej. Płynu nalej na maxa do zbiorniczka bo do hydrauliki sprzęgła płyn jest brany prawie z samej góry zbiorniczka, jak byś miał wyciek np. z wysprzęglika to byś stracił hamulce w przypadku gdyby płyn do hydr. sprzęgła był podawany z dołu.
Nalej do max. pojeździj trochę, potem odpowietrz układ. Choć najlepiej by było jednocześnie wymienić pompkę pod pedałem sprzęgła bo może również ona niedomagać. (ok. 100zł)
Żaróweczki wymienioneoperacja przebiegła pomyślnie
![]()
Nie wiem czy jest jakiś prostszy sposób bo ja odkręciłem cały zderzak i wyjąłem lampytrochę z tym zeszło ale udało się
Pozdrawiam.
o człowieku, jesteś mistrzem!
chyba nikt się nie spodziewał, że wybierzesz taki sposób
(choć słyszałem że w nowszych Nissanach taka droga to jedyny sposób na wymianę żarówki)
p.s. zastanawiam się czy na trasie/przy policji też tak będziesz żarówkę wymieniał ?![]()