• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Panowie a może jakaś porada. Szukam 159 SW najlepiej po 2009 roku. Chciałbym żeby była dynamiczna ale nie paliwożerna. Jakie jednostki polecacie? Czy dalej warto wchodzić w Diesla przy obecnych cenach/polityce czy lepiej szukać Benzyny? Czy silnik 1.75 200km da radę w dość ciężkim jednak aucie? Jak przy ni wygląda spalanie? Może jakieś inne ciekawe/pomocne informacje? Z góry dziękuję za pomoc!
Miałeś przecież Brerę z tym silnikiem (jest w podpisie), więc czego jeszcze nie wiesz?
Kilka raportów spalania tutaj
http://www.forum.alfaholicy.org/159...41279-raporty_spalania_silniki_benzynowe.html
Diesel vs. benzyna to zależy jakie przebiegi robisz.

Alfa 2.0 JTDm

Witam,
Zamierzam też kupić Alfę 2.0 JTDm z tym, że byłby to dla mnie pierwszy diesel oraz pierwsza Alfa. Jestem z Sosnowca a znalazłem oferte z KRK z tym, że wydaje mi się dziwny ten przebieg bo 123.000. Rocznik 2010. Niestety nie mogę dodać linka gdyż dopiero co założyłęm konto i brak mi tego przywileju :P

Co sądzicie? Warto zainteresować się? Szukam właśnie jakiegoś kombi z dynamicznym silniczkiem i takimi bajerami jak bluetooth/sd mp3 etc. Najlepiej z pewnego źródła. Pozdrawiam

Witam,
Zamierzam też kupić Alfę 2.0 JTDm z tym, że byłby to dla mnie pierwszy diesel oraz pierwsza Alfa. Jestem z Sosnowca a znalazłem oferte z KRK z tym, że wydaje mi się dziwny ten przebieg bo 123.000. Rocznik 2010. Niestety nie mogę dodać linka gdyż dopiero co założyłęm konto i brak mi tego przywileju :P

Co sądzicie? Warto zainteresować się? Szukam właśnie jakiegoś kombi z dynamicznym silniczkiem i takimi bajerami jak bluetooth/sd mp3 etc. Najlepiej z pewnego źródła. Pozdrawiam

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...alu-19-serwis-krakow-ID6BurGB.html#5c241f7188

Zacznij od VINU.

Też ją widziałem i zastanawiałem się czy nie pojechać jej obejrzeć. Cena jest konkretna, więc wydaje mi się, że przebieg może być prawdziwy.
Ogólnie jest fajnie wyposażona, ale ja szukałem półskórzanych foteli, a ta ma skórzane i chciałem żeby panel środkowy był czarny, dlatego też kupiłem inną.

Daj znać czy pojechałeś ją obejrzeć i czy zdecydowałeś się na zakup ;)

Witam kolegów.
Przymierzam się do zakupu Brery 2.2JTS z niemiec.
Mam podany VIN w ogłoszeniu, pomożecie rozkodować? Chodzi mi o wyposażenie, chciałbym wiedzieć czy ma tempomat i dach Sky View.
VIN: ZAR9300005018505

No proszę jak tanio można kupić fajną furkę. Ciekawe czy to rzeczywiście kat czy tylko sonda. Na zachodzie czasem dziwnie diagnozują usterki.
Tylko żeby naprawdę nie była po swapie :D

Jak turecki komis sprzedaje auto za połowę jego rocznikowej wartości, to cudów nie oczekuj. jak by to była jakaś bzdura z tym "błędem kat" to sami by to naprawili i sprzedali 2x drożej.

Jak turecki komis sprzedaje auto za połowę jego rocznikowej wartości, to cudów nie oczekuj. jak by to była jakaś bzdura z tym "błędem kat" to sami by to naprawili i sprzedali 2x drożej.
Skoro dla silnika 2.2 wpisują 2.0 w tytule, a 3.2 w danych technicznych, to też bym nie oczekiwał cudów z naprawą auta przez nich ;)

Ostatnia edycja:
Jestem w stanie zaryzykować za tą kwotę, auto ma na pewno silnik 2.2.JTS, a że wpisywali głupoty w opisie to szczegół.
Chciałbym aby ktoś rozkodował mi wyposażenie, bo opis wyposażenia w ogłoszeniu jest błędny. Gość wpisał Xenony, a ja widzę ze ma zwykłe reflektory, bo nie ma spryskiwaczy.
Jeżeli ma ktoś z kolegó możłiwość rozkodowania wyposażenia to prosze wkleić tutaj.

Jestem w stanie zaryzykować za tą kwotę, auto ma na pewno silnik 2.2.JTS, a że wpisywali głupoty w opisie to szczegół.
Chciałbym aby ktoś rozkodował mi wyposażenie, bo opis wyposażenia w ogłoszeniu jest błędny. Gość wpisał Xenony, a ja widzę ze ma zwykłe reflektory, bo nie ma spryskiwaczy.
Jeżeli ma ktoś z kolegó możłiwość rozkodowania wyposażenia to prosze wkleić tutaj.
A próbowałeś poniższego linku?
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE

P.s. teraz sprawdziłem ten vin i jednak eper dużo nie mówi :(

Ostatnia edycja:
A czy ktoś w ogóle dzwonił pod numer w ogłoszeniu? jest to auto? numer istnieje? dla mnie to ściema! auto za grosze, zdjęcia z wakacji... reklama komisu jak zwykle i tyle

A czy ktoś w ogóle dzwonił pod numer w ogłoszeniu? jest to auto? numer istnieje? dla mnie to ściema! auto za grosze, zdjęcia z wakacji... reklama komisu jak zwykle i tyle

Dzwonił, dzwonił... Wyrwałem tą Brerę za 2,5tys. euro. Dzisiaj przywiozłem do domu.
Ma Sky View i tempomat. Lakier w super stanie, problem jest z układem wydechowym, auto odpala, ale głośno chodzi.
Turek twierdzi,że uszkodzony jest katalizator. Jutro wezmę na kanał i sprawdzę co sie dzieje.
Oprócz tego pękniety jest na szwie fotel kierwcy, ale to już szczegół.
Niestety Brera stoi na stalowych 16' zimówkach, trzeba szukać ładnych 18'.
Jak ktoś ma felgi, to piszcie PW. Najbardziej podobają mi się te z dużą iloscią "szprych".
Na Allegro znalazłem za 2tys, ale do renowacji, uszkodzone. Troche drogo.

Ostatnia edycja:
Czy wśród 159 wychodziły fabryczne wersje z czarnym dachem, czy to inwencja właścicieli?

Czy wśród 159 wychodziły fabryczne wersje z czarnym dachem, czy to inwencja właścicieli?
Masz na myśli podsufitkę? Czarna była w wersji Ti oraz poliftowych Sport/Sport plus.
Jeśli zewnętrzną część dachu to zawsze była w kolorze nadwozia.

Amortyzatory
Powrót