• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam

Swoje pytanie kieruje do użytkowników z Krakowa i okolic czy znają kojarzą
allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9jtdm-skora-alu-zadbana-bez-dpf-i6770815291.html#thumb/1

Może ktoś oglądał bo jestem zainteresowany nie chce jechać na darmo
jedyne co mnie zastanawia to dość niski przebieg jak na 9 letnie auto

Z góry dzięki za pomoc

Ostatnia edycja:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-skora-bose-ideal-gwarancja-ID6yPbDJ.html
Panowie proszę o opinię na temat auta i sprzedającego jeśli ktoś zna.

Opinie o Superalfie są na forum różne.
Ja kupiłem u nich moją 159 w zeszłym roku, zrobiłem nią ponad 15 tys. km i jestem zadowolony.
Przed kupnem obejrzałem wiele różnych Alf i z te Częstochowy wyglądały zdecydowanie najlepiej. Dużym plusem jest też to, że w jednym miejscu masz kilka 159. No chyba, że w grę wchodzi tylko TBI, ale ta wersja niestety generalnie jest dość rzadka.

witam od niedawna jestem posiadaczem AR 159 i jak narazi jestem bardzo zadowolony. Moje spostrzeżenia co do kupna ja swojej szukałem 3 miesiące i udało się znaleźć za granicą za 19 tyś po opłatach drobnych zakupach jak korek paliwa ucho holownicze itp na obecną chwile wyszła mnie 22,500 a jeszcze trochę kaski wejdzie bo poprzedni właściciel trochę ją zaniedbał, moja rada dla kupujących i szukających to taka jak pisali poprzednicy trzeba do zakupu mieć trochę kasy na ewentualne drobne naprawy i do 22 tyś cudów nie oczekiwać, moim zdaniem to najważniejsze to zawieszenie i silnik a jak była bita to warto wiedzieć jakie były rozmiary naprawy blacharskie, oglądałem jedną i właściciel pokazywał zdjęcia jakie były uszkodzenia poszła szybko( ja nie kupiłem bo się za długo zastanawiałem, jak jestw miare pewny tolepiej brać) ale ten kto kupił powinien być zadowolony. Tyle z mojej strony.

- - - Updated - - -

a dodam jeszcze że jak ktoś ma mały budżet niech szuka lepiej 120 KM podobno najmniej problematyczna i zawsze można zrobić chip tuning do 150. Ja mam 120 km i fajnie się jeździ.

Szukam tbi, do superalfy mam 10min drogi. Alfa ma trochę przebiegu, ale wolę ten przebieg autentyczny niż 50kkm kręcone.

Cześć,

Przede wszystkim chciałem się przywitać (jako, że jest to mój pierwszy post). Pomógłby ktoś ocenić ofertę i samego sprzedawcę? Bo czytając Proszowice zqapala się lampka ostrzegawcza, a nie udało mi sie żadnych konkretnych opinii znaleźć na forum.

Otomoto ID oferty 6004132213 (sorry, nie mogę wklejać linków)

Generalnie szukam AR 159 w okolicach Krakowa, w budżecie 30-38k (nie jestem zdecydowany co do silnika, dlatego przeglądam wszystko oprócz 3.2 V6), ale odnoszę wrażenie, że mimo tego, że nie są to najniższe ceny jeśli chodzi o AR159, to znaleźć zadbany egzemplarz wcale nie jest łatwo w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam,
L

Hej,

Jest może ktoś z okolic kto mógłby oglądnąć ten samochód:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yPT95.html

Niestety z Krakowa to prawdziwa wyprawa

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Ogólnie 159 SW 1.75 TBi jest na moim celowniku

Też byłem swego czasu nią zainteresowany. Teraz te nowe zdjęcia ukrywają widoczne mankamenty rzucające się w oczy na poprzednich zdjęciach (trzeba by poszperać może gdzieś jeszcze są):
Na jednym zdjęciu widać było lewy błotnik (patrząc od przodu) przy nadkolu połączony szpachlą z progiem (ktoś miał fantazje i jak leciał to po całości ;))
Na drugim zdjęciu (Komora silnika) widać było, że ktoś malując prawy błotnik źle ponaklejał taśmy więc przemalowana była nawet śruba łącząca cały pas przedni zderzaka.
Teraz mam wrażenie, że albo te mankamenty naprawili albo wrzucili podrasowane zdjęcia gorszej jakości co by nie było widać zabawy.
Na tych nowych zdjęciach jedyne co podpada to dwa różne halogeny (z lewej nowy halogen z prawej stary zżółknięty).

Też byłem swego czasu nią zainteresowany. Teraz te nowe zdjęcia ukrywają widoczne mankamenty rzucające się w oczy na poprzednich zdjęciach (trzeba by poszperać może gdzieś jeszcze są):
Na jednym zdjęciu widać było lewy błotnik (patrząc od przodu) przy nadkolu połączony szpachlą z progiem (ktoś miał fantazje i jak leciał to po całości ;))
Na drugim zdjęciu (Komora silnika) widać było, że ktoś malując prawy błotnik źle ponaklejał taśmy więc przemalowana była nawet śruba łącząca cały pas przedni zderzaka.
Teraz mam wrażenie, że albo te mankamenty naprawili albo wrzucili podrasowane zdjęcia gorszej jakości co by nie było widać zabawy.
Na tych nowych zdjęciach jedyne co podpada to dwa różne halogeny (z lewej nowy halogen z prawej stary zżółknięty).

Chodzi Ci o te zdjęcia: https://img37.otomoto.pl/images_oto..._17-tbi-200-km-sport-super-okazja-_rev004.jpg

Mnie się udało uzyskać takie informacje "maska, błotnik przedni lewy oraz dach lakierowane ze względu na wgniecenia (posiadana stosowna dokumentacja zdjęciowa)"

Witam, jestem obecnie na poszukiwaniu autka do 25-30k i właśnie AR 159 mocno przykula moja uwagę
W mojej okolicy znalazłem 3 modele sportwagon, bo tylko takie mnie interesują:

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-210km-bogata-wersja-super-stan-ID6yPASF.html

allegro.pl/ShowItem2.php?item=6759851948

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bardzo-ladny-stan-pelna-dokumentacja-przebiegu-oryg-lakier-bezwypadkow-ID6ya9WB.html

Na co warto zwrocic uwage, przy oglądaniu na żywo auta?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ta 120 pewnie cofnięta, a książka podrobiona. Przynajmniej z innymi autami u tego sprzedawcy tak było, więc odradzam auto.

Ostatnia edycja:
Mnie się udało uzyskać takie informacje "maska, błotnik przedni lewy oraz dach lakierowane ze względu na wgniecenia (posiadana stosowna dokumentacja zdjęciowa)"

Sam jestem ciekaw tej stosownej dokumentacji zdjęciowej - poproś by ci ją przesłali na maila, jeśli ci ich nie prześlą to możesz od razu sobie darować. Pewnie będą bajeczki, że gdzieś się zatraciła - ale panie auto jest ładne, przyjedz pan zobaczyć...
Pytanko, dostałeś od nich nr VIN i zdjęcia książki serwisowej?

P.S. Może ta śruba była pomalowana przy malowaniu maski - kto wie.. ale osobiście mnie to trochę odstrasza bo mam wrażenie, że to takie malowanie metodami chałupniczymi. Kto wie czy ten lakier potem nie odejdzie cały...

IMG_3283.JPGIMG_3484.JPGIMG_3489.JPGIMG_3490.JPGIMG_3284.JPG

VIN udostępnili bez problemu. Sprawdzałem w Danii historię. Wyrejestrowana sierpień 2016, przegląd eksportowy grudzień 2016

Ostatnia edycja:
Witam,
na allegro już dłuższy czas stoją dwie alfy 159 TBI w cenie od 60 000 do 65 000. Waszym zdaniem ile wart jest Alfa TBI z 2011 z małym przebiegiem do 80 000 tyś, Polski salon, dobrze utrzymana....50 tyś?

Amortyzatory
Powrót