• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Panowie, szukam alfy 159 2.4jtd, Q4 i w automacie... ktoś coś? :P Ciężki temat to jest widzę.

Zakup Brera

Witam wszystkich.
Znalazłem się tu przypadkiem, miałem w planie kupić Passata w8, ale znalazłem ogłoszenie z Krotoszyna :) Niestety nie mogę dodać linku, wiec będziecie musieli wyszukać sami na otoMoto, cena 16900, wiec najtańszą na portalu.
Chciałem się dowiedzieć trochę informacji od was, sprzedawca napisał ze alfa jest w stanie perfekcyjnym, ale moim zdaniem trochę jej brakuje do tego stanu. Na zdjęciu widać ze przednia szyba jest pęknięta i zderzak przetarty. Ogłoszenie jest już trochę wiec może ktoś coś może więcej napisać, a może był nawet oglądać? Dzięki wielkie za wszelkie info, mam 250 km wiec nie chciałbym jechać na darmo. Pozdrawiam.

Kolego czy chodzi o tą:
[............]
i tu ta sama, nie wiem czemu przebieg inny coś się handlarzowi pierdzieli :)
[...............]
Wydaje mi się że była wystawiona przez chwilę we Wrocławiu za 12-13 z silnikiem do roboty.

Nie, tamta to była sedan. I poszła "od strzała", na drugi czy trzeci dzień od wystawienia :(
Szukam nadal.

Ewentualnie:

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-1-9jtd-16v-150-km-ID6yvNFj.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=24538957

Oglądałem ją wczoraj. Cała jest w drugim lakierze (nie mierzyłem), to widać oraz sprzedający to potwierdzał, aczkolwiek położony jest ładnie i nie widać jakby miała być po dzwonie. Faktycznie są faktury na wymiany rozrządu, sprzęgła, wahacza z przodu.
Głośno pracuje wspomaganie kierownicy (obawiam się ,ze pompa, albo przekładnia), zawieszenie z przodu skrzypi (wg sprzedającego to ten nowy wahacz tak skrzypi)
Samochód miał kiedyś założone profesjonalne audio, ale całość jest wyjęta - pozostało wytłumienie drzwi i poprowadzone wiązki, nie wiem czy aktualne głośniki są fabryczne, grało ok.
Ma kilka patentów tylko z każdym coś jest nie tak - kamera cofania, która nie działa albo jest nieuruchomiona, wideorejestrator który niby działa, ale coś tam się nie załącza czy nie włącza automatycznie jak powinien, podgrzewanie fotela kierowcy podobno raz działa raz nie, jakiś urwany kabel wystający spod deski rozdzielczej (od stacji dokującej na telefon) Wbrew opisowi nie ma bluetootha - ma nawigacje z telefonem na kartę sim.
ma bixenon, ale z tego co wiem przy światłach drogowych powinny oprócz bixenona włączać się dodatkowo klasyczne światła drogowe (te najblizej scudetoo) - w tej nie działają.
korozji brak, skóry w ładnym stanie, młody właściciel, ale miły człowiek.
Wystawiał ją na sprzedaż już w sierpniu.

Witam Wszystkich
Jestem nowy choć czytam sporadycznie forum
Chcę zakupić AR 159 SW może być 1,9 albo 2,4
Zastanawiam sie czy będzie chętny jakiś alfaholik z małopolski chętny do pomocy przy zakupie 159 bo będzie to moja pierwsza AR i po za wielkim uwielbieniem marki jestem zielony w temacie
Obecnie wertuje strony w poszukiwaniu AR do wydania będe miał 23-27k na AR159
A może ktoś z obecnych będzie chciał sprzedać swoją Belle początkującemu alfaholikowi
Pozdrawiam

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-170-km-skoranavi-ID6yNTTF.html

Dzięki uprzejmości kolegi KoŁoS dowiedziałem się, że auto było skręcone, więc obecnie ma około 265 tysięcy.

troszke wiecej niz moja z tego roku
dla mnie nadal nie tragedia
a handlarzyna skrecił bo mało kto chce takie juz blizej 300 niz 200
ot rynek ...
jak te 265 byłoby pewne to ja bym nie odrzucał tylko z tego powodu

24900zł za 2009 rok z silnikiem 2,0 JTDm 170KM? Nie wierzę w takie okazje w komisie :)

24900zł za 2009 rok z silnikiem 2,0 JTDm 170KM? Nie wierzę w takie okazje w komisie :)

Byłem, widziałem i odjechałem tym czym przyjechałem. Nie warto sobie nawet głowy zawracać tym samochodem, a sprzedający nadal nie mógł uwierzyć że auto ma więcej kilometrów niż wskazuje na to stan licznika ;)

A poza tym że ma skręcony przebieg, to co mu jeszcze dolega, że piszesz "szkoda sobie głowy zawracać"?

Jeśli szukasz pojazdu do którego trzeba włożyć trochę pieniędzy, żeby zaczął cieszyć oko to można się zastanowić. A co mi przeszkadzało? Niespasowany zderzak tylny z lewej strony (prawdopodobnie urwany zaczep, do tego reflektor się cały ruszał), do renowacji fotel kierowcy, uszkodzone, wytarte niektóre elementy plastikowe, guziki, przyciski. Błotnik z lewej strony też niespasowany, kilka elementów karoserii do poprawek lakierniczych i parę jeszcze innych rzeczy. Dziwny dźwięk się wydobywał po odpaleniu auta ale to chyba było od połamanej pokrywy silnika...

Ostatnia edycja:
Szczerze mówiąc nie wiem czego oczekujesz, jeżeli kupujesz 8 letni samochód za kwotę 25k zł. To nie jest nowe auto, a ze zdjęć wynika, że co jak co, ale wnętrze jest zadbane jak na auto z tego rocznika. Nie wchodzę w kwestie mechaniczne, ale to co opisałeś moim zdaniem nie dyskwalifikuje tego samochodu. Takiego stanu jaki wymagasz można oczekiwać za kwotę 35k zł - a te drobne rzeczy do poprawki są jak najbardziej akceptowalne. Wydaje mi się, że jednak handlarz nie sprzedawałby tego samochodu w tej cenie, gdyby chodziło tylko o takie detale - być może w tym samochodzie jest znacznie więcej do zrobienia.

Szczerze mówiąc nie wiem czego oczekujesz, jeżeli kupujesz 8 letni samochód za kwotę 25k zł. To nie jest nowe auto, a ze zdjęć wynika, że co jak co, ale wnętrze jest zadbane jak na auto z tego rocznika. Nie wchodzę w kwestie mechaniczne, ale to co opisałeś moim zdaniem nie dyskwalifikuje tego samochodu. Takiego stanu jaki wymagasz można oczekiwać za kwotę 35k zł - a te drobne rzeczy do poprawki są jak najbardziej akceptowalne. Wydaje mi się, że jednak handlarz nie sprzedawałby tego samochodu w tej cenie, gdyby chodziło tylko o takie detale - być może w tym samochodzie jest znacznie więcej do zrobienia.
Oczekuję, że auto które kupię będzie wyglądało lepiej od mojej fiesty z 2002 roku która ma przebieg 222 tysięcy i była użytkowana praktycznie codziennie oraz od auta służbowego które nie jest oszczędzane, ma 10 lat i przejechane 345 tysięcy. Jeśli mam do wydania 30 tysięcy złotych i widzę samochód w stanie gorszym od wyżej wymienionych to od razu dziękuję.
Potraktowalem ten samochód swoją miarą, ale może faktycznie jeśli ktoś może się pogodzić z pewnymi niedociągnięciami, które będzie chciał poprawiać to może się zainteresować. Dla mnie Alfa ma być piękna, przykuwać wzrok i cieszyć oko. Moje nie byłoby pocieszone gdybym kupił ten samochód.

Witam!
Na alledrogo jest egzemplarz:
LIMITOWANA SPORTOWA ALFA 159 Ti 1750TBi SKÓRA*NAVI w cenie 51 700,00 zł. Numer aukcji 6750338872
Brak podanego numeru VIN w aukcji.
Ktoś może oglądał to auto?

Amortyzatory
Powrót