• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam. Jestem nowym na forum, planuje zakup 159. Czy możecie sprawdzić to ogłoszenie : otomoto: ID 6007089641 lub OLX 255567523

Mam dość spory kawałek żeby podjechać na oględziny i zrobić sobie tylko wycieczkę. Co sądzicie o tym egzemplarzu, a może ktoś zna i kojarzy tego sprzedającego?

Witam;
Bardzo proszę o pomoc w sprawdzeniu tego egzemplarza: http://allegro.pl/show_item.php?ite...e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Auto w Płocku. BARDZO PROSZĘ KOGOŚ, KTO JEST Z OKOLIC I ZNA SIĘ NA TYCH AUTACH, ABY PODJECHAŁ GO ZOBACZYĆ! Będę baaaaaardzo wdzięczny. Chciałbym podjechać po to auto w czwartek, ale mam ponad 300 km do Płocka i wolałbym nie jechać w obie strony 600 km po nic.
Bardzo proszę o pomoc.

Witam;
Bardzo proszę o pomoc w sprawdzeniu tego egzemplarza: http://allegro.pl/show_item.php?ite...e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Auto w Płocku. BARDZO PROSZĘ KOGOŚ, KTO JEST Z OKOLIC I ZNA SIĘ NA TYCH AUTACH, ABY PODJECHAŁ GO ZOBACZYĆ! Będę baaaaaardzo wdzięczny. Chciałbym podjechać po to auto w czwartek, ale mam ponad 300 km do Płocka i wolałbym nie jechać w obie strony 600 km po nic.
Bardzo proszę o pomoc.

Nigdy nie widziałem tak bardzo wyczyszczonego silnika i komory xD Samochód sprowadzony z Belgii(jestem pewny na 99%)+nie podanie przebiegu jest dość podejrzane. Przydał by się VIN to ktoś mógłby Ci go sprawdzić.

Czy przypadkiem auta na rynek berliński nie miały 136KM?

Nigdy nie widziałem tak bardzo wyczyszczonego silnika i komory xD Samochód sprowadzony z Belgii(jestem pewny na 99%)+nie podanie przebiegu jest dość podejrzane. Przydał by się VIN to ktoś mógłby Ci go sprawdzić.
Napisałem sms-a, aby podesłał mi VIN - na razie cisza. Wcześniej z nim gadałem przez telefon, że własnie nie ma przebiegu - podobno jest 191 tysięcy. Czekam na VIN.
A czy auta z Belgii są jakieś gorsze lub coś? Może o czymś nie wiem? A może to raj rozbitków itp? Interesuje mnie mocno ten egzemplarz - podoba mi się bardzo zestawienie koloru nadwozia i czarnego wnętrza i do tego audio BOSE i duży ekran.

Spytaj się handlarza czy ma car-pass, chociaż wspomniał by o tym w ogłoszeniu, ale warto zapytać.

Sprzedający handlarz ma coś do ukrycia, bo auta nie pozwala zabrać na sprawdzenie do warsztatu w okolicy. VIN-u do tej pory nie wysłał. Jakby mu zależało na sprzedaży uczciwie, to chyba nie jest moja fanaberia, że chcę VIN i chciałbym podjechać do serwisu obejrzeć auto. Pozwala przyjechać z kim chcę, ale kanału lub podnośnika też nie ma. Zasłania się brakiem czasu, aby auto jeździło po serwisach... Fajne auto wygląda i ma fajne wyposażenie, ale podejście sprzedawcy do klienta wyjątkowo beznadziejne. Więc chyba raczej można to ogłoszenie mijać z daleka, bo nijak się nie da zweryfikować auta.

Sprzedający handlarz ma coś do ukrycia
Nie lubię stereotypów, ale ten sprzedający ewidentnie działa jak typowy handlarz z Płocka: auto pięknie wygląda na zdjęciach podkręconych w photoshopie, a z daleka zalatuje złomem. Wprawne oko wyłapie kilka większych rys i defektów lakierniczych, środek też nie jest idealny.

Dalej handlarz się już nie odezwał - co za człowiek??? Czy on chce sprzedać auto licząc, że nikt nie będzie chciał sprawdzić auta w serwisie lub po prostu dowiedzieć się po VIN-e jego jakiejkolwiek historii? Czy on liczy, że kupujący są takimi głupkami, że nawet nie będą chcieli obejrzeć auta od spodu, aby spojrzeć, czy był łatany i prostowany? Bo przypomnę, że w trakcie rozmowy telefonicznej powiedział, ze nie będzie jeździł do serwisów, a podnieść auta nie ma jak, bo nie ma ani podnośnika, ani kanału... Przebieg z jego informacji to 190 tysięcy km.

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to spasowanie maski... Z lewej szczelina jest dosyć mniejsza od tej z prawej... Dalej z lewej strony na błotniku brak naklejki Giugiaro gdzie z prawej ta naklejka jest. Możliwe że jest po jakiejś przygodzie mniejszej lub większej... A ze sprzedawca liczy, że trafi się jakiś dzięcioł co się napali i kupi w ciemno... no cóż:dontknow:

Dalej handlarz się już nie odezwał - co za człowiek???
Po prostu wie, że ma trupa, szanuje swój czas i nie jeździ do warsztatów, bo po takiej wizycie pewnie okaże się, że każdy kupujący ucieknie. Nie wysyła VIN, bo pewnie przebieg skręcony i łatwy do weryfikacji w internecie. Więc czeka na jakiegoś jelenia, który kupi złom bez oględzin. Myślę, że dał ci do zrozumienia, żebyś szukał innego egzemplarza.

Ostatnia edycja:
Cześć, jestem nowy na forum. Szukam alfy 159 w przedziale 25.000,00 zł - 30.000,00 zł. Przyznam, że w kwestiach technicznych jestem laikiem. Czy moglibyście mi coś polecić godnego zainteresowania? Interesuje mnie raczej wersja sedan.

:)

Witam,
widzę, że same świeżaki na forum - to i ja się dołączę ;)

Jako, że rozglądam się za 159 prosiłbym o pomoc/poradę, mam kilka aut ale nie chciałbym jechać na marne...co o nich sądzicie?

1 - allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9jtdm-xenon-ksenon-i6496539671.html - 120koni ...
2 - allegro.pl/alfa-romeo-159-2-4-jtd-200-km-2007r-i6478756211.html#thumb/8
3 - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-prywatnie-doinwestowana-nowy-rozrzad-bez-nakladow-jeden-wlasciciel-ID6yyQ4p.html
4 - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-diesel-male-spalanie-150-km-gwarancja-w-cenie-ID6ywMwX.html
5 - allegro.pl/alfa-romeo-159-2007r-1-9-jtd-i6489606398.html#thumb/8 - golas, ale nie za tanio?

na AR się nie znam, tyle co przeczytałem żeby omijać benzynę, narazie oglądam bez ciśnienia, ale jak już napisałem nie chciałbym jeździć i oglądać na marne, także które modele odrzucić?
Ewentualnie jeśli ktoś z Trójmiasta miałby ochotę coś doradzić czy podjechać ze mną, byłoby miło.

Pozdrawiam i z góry dzięki za rady

1. maska w przednim lewym rogu coś nie halo. jakby miała za dużego garba.
2. nieaktualna
3. Klapa bagażnika albo jest otwarta albo strasznie odstaje. Troche zbyt mocno zużyte wnętrze jak na ten przebieg według mnie.
4. Malowany przedni zderzak.
5. Bez szału.

Ze zdjęć ciężko cokolwiek więcej powiedzieć, ale może coś pomogłem...

Czyli co generalnie żadnej nie warto jechać obejrzeć? ;)
2 to tylko ogłoszenie się skończyło

Nooo bez przesady to co wypisał SliwusBuu nie dyskwalifikuje do oglądania tylko pokazuje na co trzeba zwrócić uwagę googlając dany egzemplarz.

Witam, co o tym sądzicie? Nie za tania jak na 2008?

olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-diesel-150-km-sportwagon-CID5-IDhGNfN.html#4ad8904022

cena troszkę niższa od takiej podobnej z normalną skrzynią biegów to raczej normalna sprawa, biorąc pod uwagę przebieg i wielką niewiadomą ile ta skrzynia jeszcze wytrzyma.

Amortyzatory
Powrót