• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Jakoś bardziej obyty i doświadczony z alfami nie jetsem... ale ta cena jest chyba zbyt niska... Ja od takiej kwoty rozpocząłem dyskusję o cenie przy zakupie alfy z 2008 roku... Lepiej dokładnie sprawdzić auto.

Przebieg lekko zmodyfikowany...

176346-pomoc_przy_zakupie_ar159_brera-alfadania.jpg

Załączniki

• alfadania.jpg
    alfadania.jpg
    46.9 KB · Wyświetleń: 367
Ostatnia edycja:
Ciekawe, czy te 23 tysiące duńskich koron to faktyczna cena zakupu auta w Danii czy też tylko jakaś składowa...

To jest składowa. Cena opcji przy zakupie auta nowego. Natomiast pomijając fakt cofki o 60 tysięcy km (a nie 80) - cena auta jest na tyle atrakcyjna (w Danii praktycznie nie miało uszkodzeń i cały czas na bieżąco było serwisowane - przeglądałem dokumentację serwisową) - że warto by się było pokusić o oględziny i ew. zakup. Warunek konieczny - sprzedający wystawia fakturę z 23% VAT.

To jest składowa. Cena opcji przy zakupie auta nowego. Natomiast pomijając fakt cofki o 60 tysięcy km (a nie 80) - cena auta jest na tyle atrakcyjna (w Danii praktycznie nie miało uszkodzeń i cały czas na bieżąco było serwisowane - przeglądałem dokumentację serwisową) - że warto by się było pokusić o oględziny i ew. zakup. Warunek konieczny - sprzedający wystawia fakturę z 23% VAT.

Mogę spytać kolego, bo jestem nowy na forum i się nie orientuję, skąd bierzesz te info? Jest jakaś strona, na której można to sprawdzić, czy masz jakieś "wtyki" w ASO? ; P

Tomek_Krk profesjonalnie zajmuje się zakupem i sprzedażą aut, ma dostęp do platform oferujących m.in. poleasingowey auta za granicą i dostęp do ich dokumentacji.

Auto pewnie sprzedane w cenie netto (tak to jest w większości aut poleasingowych kupowanych od firm), VAT do naliczenia w kraju nabywcy. Jeśli VAT zginął po drodze to jest to oszustwo/nadużycie.

Ostatnia edycja:
Witam,
czy może ktoś (bardziej doświadczony i obyty z Alfą) utwierdzić mnie w przekonaniu że to okazja lub bubel, a może standard choć tu nie wydaje mi się na podstawie tego ogłoszenia, bo nie chciałbym jechać dokładniej sprawdzać jeżeli już w ogłoszeniu widać że coś jest nie tak
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo...tronic-alu-po-lifcie-bezwypadek-ID6y9QMJ.html

Tomek ładnie pokazał przebieg aktualny (circa 189k). Zresztą wg duńskich rejestrów auto w kwietniu 2014 miało przejechane 153k. W sumie można kupować w ciemno skoro stan techniczny ok. Później wygrana przed sądem pewna jak w banku ;) Zresztą nie oszukujmy się, cofka o 60k to nie cofka a jedynie delikatna korekta przebiegu wg handlarza ;)

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-CID5-IDbkHqJ.html#b9b85d7a67;promoted
Jak myslicie? Cena troche niska, ale w sumie to autko ma już 9 lat, w dodatku prawie golas, a sprzedający mówi, że coś skrzypi w zawieszeniu. Coś z tego może być czy raczej pewny trup?
"[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]stan techniczny oceniam jako dobry" z reguły taka wypowiedz kryje w sobie kiepskie przesłanie bo jak auto nie szwankuje to stan jest bdb...poza tym przebieg wydaje się zaniżony jak na 2006r [/FONT]

Tak jak pisałem sprzedający przyznał, że coś skrzypi w zawieszeniu, poza tym twierdzil wszystko w porządku, zgodził się na dokładne trzepanie. Co do przebiegu to niestety juz pogodzilem sie z tym, że jakieś 90% samochodów ma krecone liczniki.

Amortyzatory
Powrót