• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Policyjne 159-ki w Szczecinie?

Auto
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6
Orientuje się ktoś czy jakieś egzemplarze AR 159 z tych 120 sztuk zakupionych w zeszłym roku przez Policję trafią do Szczecina (okolic)?

Czytałem dzisiaj, że stoją one na parkingach w oczekiwaniu na protokół komisji policyjnej dopuszczający je do używania w Policji (jest jakiś problem ze współpracą homologowanych wideorejestratorów) i że 4 szt. mają zostać przydzielone do Szczecina (ale to tylko prasowe spekulacje).
Może ktoś posiada bardziej pewne informacje: kiedy? gdzie? ile?

Czasami jeżdzę Wernyhory I nieraz nawet zajeżdzam na parking Policyjny, więc przy najbliższej okazji podpatrzę czy nie widać tam gdzieś jakiejś 159, latam tez koło Komendy na Mierzynie gdzie swoją siedzibę ma drogówka ale jak na razie widać tam same KIa... ;)
A co tak sie interesujesz ? chcesz ich na spocik zaprosić ? :)

jakoś niedawno zdaje się w radiu plus słyszałem że do Szczecina maja trafić 4 szt. więc może to być prawda, ale jeszcze nie zaczęli rozsyłać przez ten problem z homologacją

No właśnie wszędzie przewija się liczba 4 sztuk, ale w tym całym bałaganie medialnym związanym z przetargiem i problemami z homologacją urządzeń nie można znaleźć żadnej potwierdzonej oficjalnie informacji.
Policja szczecińska na swoich stronach nie chwali się ewentualnym nowym nabytkiem...

EDIT: Chłopaki z Rzeszowa mogą już wypatrywać policyjne 159 na drodze

Ostatnia edycja:
No właśnie wszędzie przewija się liczba 4 sztuk, ale w tym całym bałaganie medialnym związanym z przetargiem i problemami z homologacją urządzeń nie można znaleźć żadnej potwierdzonej oficjalnie informacji.
Policja szczecińska na swoich stronach nie chwali się ewentualnym nowym nabytkiem...

EDIT: Chłopaki z Rzeszowa mogą już wypatrywać policyjne 159 na drodze

4 sztuki już są na 100% pogadam z dziewczyną żeby zrobiła fociaki... ;)

Potwierdzam, podczas poniedziałkowego spotkania ze stróżami prawa pochwalili mi się, że już je mają w liczbie sztuk czterech, ale policjant nie był zachwycony i powiedział, że to nic specjalnego:stupid:

Wczoraj widziałem w akcji policyjną 159 i to nawet dwukrotnie !
Grasowała w okolicach basenu górniczego, chciałem pozdrowić ale pewnie bym mandat dostał za oślepianie ;p
A tak to mandat dostał kierowca Opla :D

dzisiaj ustrzelona policyjna w akcji na Przestrzennej, coś się na ten prawy brzeg uparli:P kijanka na tej trasie basen przestrzenna to codziennie lata... 159 ładnie się prezentuje..tylko jakiś kierowca taki "dziwny" w środku ;) tak dziwnie patrzy może czeka na pozdrowienia:confused:

może komenda z Pomorskiej dostała ... więc będe musiał uważać na Przestrzennej bo czasami tamtędy latam, ostatnio nawet pozwoliłem sobie rozpędzić tam belle do 130 :) ...

Dziś rano 1 radiowóz namierzony na felczaka, miał włączone pełne oświetlenie;)

witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i generalnie interesuję się tematyką fotoradarów i nieoznakowanych radiowozów z kamerami, prowadzę nawet duże ogólnopolskie forum. Nie chcę reklamować za dużo aby nie otrzymać bana także delikatnie tylko chciałbym podpowiedzieć że interesuje się tymi alfami z zachodniopomorskiego gdzie służą jakie mają numery rejestracyjne i oczywiście taktyczne. To tak w ramach zaoszczędzenia sobie kilku złotówek w kieszeni. Jakby ktoś chciał wspomóc rozpoznawanie bądź ma jakieś zdjęcia zapraszam na stronę www.fotoradary.net.pl Ze swej strony mogę obiecać że jakieś świeże informacje podrzucę tutaj o fotoradarach czy też nieoznakowanych radiowozach.;)

No i w Stargardzie napewno jest jedna oznakowana, miałem dziś o poranku przyjemność :) na szczęście tylko w akcji trzęźwy poniedziałek o 5 rano mnie sprawdzili, stała na wylocie ze stargadu w stronę żarowa :)

Kolego chyba łatwiej zauważyć, że jest oznakowana:confused: tak samo zresztą jak 119 innych Alf 159 służących w policji.

Amortyzatory
Powrót