Polecany warsztat specjalizujacy sie w AR

_jedrek_

Nowy
Auto
159
witam,

gdzie w okolicy katowic znajde sprawdzony warsztat (nie partaczy) do ktorego bede mogl spokojny oddac moja belle. Jezdzilem do ganinexu ale po ostatniej wizycie jak gosciu caly ze smaru usiadl na jasnej skorze, odrzucilo mnie i juz tam wiecej nie pojade.

Mam do przegladu i ewentualnej roboty zawieszenie :)

Darek2116 Będzin grodziec oraz george11 piekary slaskie. Ale u nich z terminami średnio;) innych specjalistów u nas w regionie raczej nie ma.

Kamil Łobuzie!te tulejke możesz jeszcze spróbować ogarnąć w Ricambi w Bytomiu lub ASO Fiat Wałczyk w Czeladzi
Oskar nie raz coś robi przy 156 na Hallera w Katowicach,Auto Ital się chyba nazywają

- - - Updated - - -

Kamil Łobuzie!te tulejke możesz jeszcze spróbować ogarnąć w Ricambi w Bytomiu lub ASO Fiat Wałczyk w Czeladzi
Oskar nie raz coś robi przy 156 na Hallera w Katowicach,Auto Ital się chyba nazywają

Jak już nie chcesz do Darka (pozdrawiam:)) to polecam Italauto na roździeniu. Solidni, mają alfy w małym palcu. Też mają długie terminy ok 1,5 tygodnia, ale za to masz pewność, że alfina jest w dobrych rękach. No i chętnie dzielą się wiedzą mechaniczną. Parę razy uciąłem sobie miłą pogawędkę z jednym z mechaników.

rownierz moge polecic ital auto olkusz terminy sa i z poza miasta robi praktycznie na miejscu jak niema problemow ja osobiscie jestem zadowolony i polecam.

a czy ktos w ital auto na rozdzieniu regenerowal sworznie wahacza? Bo zaproponowano mi dzis taka usluge i nie wiem czy to dobra opcja, zeby to wytrzymalo i nie trzeba bylo robic za chwile na nowo

Ja regeneruje u "Auto-Regen-Serwis. Macioł" daja gwarancje na 6 miesiecy. 60zl od sworznia mam juz rok i jest super.

oj ci z Orla Bialego to juz nie tacy dokladni jak kiedys teraz to tylko % by lykali a robota to ni hu hu... do Audi a4 w tamtym roku dawalem wahacze i zrobili fuche jak cza popekane aluminium na wahaczu od wciskania sworzni na chame a z pod 2 sworzni po 2 tygodnaich wyszly nakretki zamiast teflon !! takie to nasze magiki.

Ci z ITAL moze nawet sami robią a nie to jest w Katowicach w centrum warsztat co to robi,BTW Gonius,do AR 156 zawias robił i było ok,w audi/vw te wahacze to podobno są takie sobie do naprawy ale nie mam doświadczenia-z AR,paroma drążkami z pojazdów komunalnych czy ciężarówek dali rade

Ja mogę śmiało polecić Pana Andrzeja z Chorzowa, ul. Długa, kolega u niego już 3 lata swoja 156 robi, ja u niego robiłem rozrząd, filtry, oleje, termostat, sprzęgło i dwumase, wszystko działa i u mnie i u kolegi bez problemu, może nie jest najtańszy ale mam pewność że po wyjechaniu z warsztatu w magiczny sposób zacznie się sypać zaraz coś innego ;) pozdrowka

dodam że pan Andrzej sam przez długie lata jeździł piękną zieloną 155 i wie co to AR.
i również od 4 lat serwisuję tam wszystkie firmowe samochody.
Ja u niego wymieniałem w swojej AR 156 rozrząd, chłodnicę wody (fabryczna miała dość) całe przednie zawieszenie, sprzęgło (fabryczne), oleje, filtry, płyn hamulcowy. Zawsze posprawdza wszystko łącznie z olejem w skrzyni biegów bez mówienia wspominania mu.
i do dzisiaj nic nie stuka puka świszczy czy cokolwiek.
cena średnia za usługi ale mam zawsze pewność :)

Amortyzatory
Powrót