• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Polecam sklep w Krakowie!

Sudi

Nowy
Auto
jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS
Witam,

dwa dni temu robiłem zakupy do mojej Alfy. Długo nie mogłem znaleźć świec NGK PFR6B w cenie, która by mnie nie zwalała z nóg... Zazwyczaj komplet ,,pewniaków" wychodził koło 300zł, iż z allegro jak to z allegro- zawsze istnieje ryzyko zakupu marnej kopii. To samo z uszczelkami dekli.

Natrafiłem na hurtownię Euro Japan Cars na ul. Dauna...

Świece NGK PFR6B - 33zł za sztukę
Uszczelki dekli z uszczelkami świec - 80zł za stronę (! - w intercarsie 210zł za ten sam produkt )
Kupowałem też filtr powietrza - 29zł za dencekermana, który na oko jest znacznie ładniej zrobiony niż filtrony i etc.

Robiłem rozeznanie w innych cenach także i muszę stwierdzić, że są one bardzo dobre. O osławionym już oleju GM nie mówię ( 5l 10w40 za 53zł - ponoć daje radę, ale nie w alfach ), ale wahacze, płyny, rozmaite drobne części, tarcze, klocki - wszystko jest doprawdy tanio. Taniej nawet niż w internecie.

Polecam, bo w Krakowie już nie jeden sklep zwiedziłem;)

Dzięki za info, dobrze wiedzieć, zwłaszcza że często na woli duchackiej przebywam.

Dziś kupowałem u nich czujnik położenia wałka rozrządu za 175zł... też b. dobra cena bo to samo w IC 248zł. Pytałem jeszcze o kilka spraw ( przeskoczył mi o 2 ząbki rozrząd..ale na szczęście nie ma istotnych strat ) i np. pasek rozrządu do V6 Gatesa to 120zł około - również taniej... Wszystko do ściągnięcia w 5 godzin albo 24h jeśli nie ma.

Generalnie może proponuję założyć temat z polecanymi sklepami w Krakowie.

Amortyzatory
Powrót