Pokrowiec na auto dedykowany

Auto
alfa romeo 147 2.0
Witam wszystkich co sądzicie o zbiórce i zamówieniu u jakiegoś producenta pokrowca do naszej belli.
Chodzi mi o pokrowiec który by przykrył nasze autko gdy stoi nie używane.
W załączniku przybliżony wygląd zapożyczony z forum jakiegoś.
Koszt około 300 zł

2645292520.jpg

polecam biedronkę 2 pokrowce 30zł ;) ...oczywiście bez loga Belli.

Co do pokrowców na samochód drogi kolego to temat nie bardzo trafiony. Mało kto by się chciał tym bawić. Nie wygodne i drogie. Już lepiej w biedronce za te 30 zł kupić jak napisał kolega.
Po drugie istnieje ryzyko że ktoś pod blokiem taki drogi pokrowiec sobie użyczy.

Ostatnia edycja:
Co do pokrowców na samochód drogi kolego to temat nie bardzo trafiony. Mało kto by się chciał tym bawić. Nie wygodne i drogie.
inaczej :
jak kto ma autko które np całą zimę stoi w garażu jakimś to i czemu nie

dla pozostałych to raczej nic ciekawego

- - - Updated - - -

W załączniku przybliżony wygląd zapożyczony z forum jakiegoś.
alfaclub.pl ??

tam chłopaki robili sobie na miarę do gtv'ek

http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=13232

A jak to jest z ta wilgocia? Gdzies czytalem, ze pokrowiec to nie najlepsze rozwiazanie, poniewaz trzyma wilgoc i moze to przyspieszyc proces korozji.

trzebaa być głupim, żeby zakłądać taki pokrowiec na mokre i brudne auto.
Pokrowiec nie trzyma wilgosci na czystym i suchym samochodzie.

Ja mam taki pokrowiec gdzieś na GT i akutalnie sciągam na 147.

Bociek jak masz auto w garażu to po co Ci ta płachta.
Co do płachty to już sąsiad okrywał nią swój samochód. Największy problem w czasie mocnych wiatrów. I najbardziej mnie śmieszyło jak w deszcz ściągał to badziewie przez 5 minut i zmoknięty wsiadł w końcu do suchego samochodu:p Oczywiście po zaniesieniu tej mokrej płachty najpierw do piwnicy.

Koledzy Jak taki pokrowiec spisuje sie w zimie Jak sie przyjedzie mokrym samochodem. Zdarza się że taki pokrowiec przymarznie do karoserii?

pokrowiec to jest dobry ale jak autko czyste wypachnione śpi całą zimę w garażu co żeby się nie kurzyło na autko :)
bo jakoś nie chce wiedzieć jak wyglądała by alfa po wieczornych opadach deszczu ze śniegiem i porannym przymrozku :D skrobaczką ciężko by było zeskrobać materiał z lodem :D

nie wiem z jakiego materiału zrobiony jest ten pokrowiec na fotce ITALIANOVERO ale nie wygląda na extra mocny. natomiast pokrowiec z "biedrony" który zakupiłem jest nawet solidny z materiału coś na zasadzie tropicu na namiot bądz solidnej plandeki. myślę,że nie przepuści ani wody ani niczego innego..i cena w dodatku śmieszna.

Czyli w Grecji gdzie nie ma przymrozkow taki pokrowiec by sie sprawdzil. W sumie to chodzi mi bardziej o zabezpieczenie auta przed sloncem.

Amortyzatory
Powrót