[159] Pokrowce samochodowe

A ja sie zastanawiam ,poco ktos kupuje jasne wnetrze i zaklada pokrowce aby nie pobrudzic.Robi wielka przysluge nowemu nabywcy:)A gdzie nasza przyjemnosc:)Tak jak koledzy napisali,jak dziecko to podkladka a jak sie pobrudza to do prania.Kupujemy dla przyjemnosci a nie poto aby sie wiecznie martwic co bedzie jak poplamie lub pobrudze:)

hmmm delikatnie ujmujac - masakra - ale jak to mówią ważne żeby się właścicielowi podobało

Szyli na zamówienie ale cena była tak śmieszna że i tak opłacało się je kupić nawet jak ma się okazać że wyrzucę je w kosz po zimie z tym że były zakładane w zimnym garażu gdzie pseudo skóra była sztywna jak przejeździłem dwa dni dużo lepiej to wygląda ......taka prawda że w okresie zimowym moje wnętrze tzn fotele są bardzo narażone na zabrudzenia od soli i od właśnie tego chciałem się zabezpieczyć a nie chciałem zakładać jakiś standardowych a allegro ...żeby nie wyglądało jak najtańsze gó....no ......

---------- Post added at 08:12 ---------- Previous post was at 08:10 ----------

hmmm delikatnie ujmujac - masakra - ale jak to mówią ważne żeby się właścicielowi podobało

sebol to nawet nie chodzi o to żeby się podobało bo wiadomo nawet pokrowce za 1000zł nie będą wyglądały lepiej niż oryginalne fotele to jasne to raczej kwestia kompromisu na zimę....

Fotele od soli ? To na ciuchach masz sól ??

No niestety ale tak a nie mam możliwości przebrania się więc tak jak piszesz sól ze spodni przenosi się na fotele a tego właśnie chciałem uniknąć.....(Poprostu pracuje przy soli)

No niestety ale tak a nie mam możliwości przebrania się więc tak jak piszesz sól ze spodni przenosi się na fotele a tego właśnie chciałem uniknąć.....(Poprostu pracuje przy soli)

No to wszystko jasne. Szkoda foteli. Jak kumpli do pracy wozisz dodatkowo to Cię rozumiem. Ale jak nie, to ja bym tylko na fotelu kierowcy zostawił - ewentualna ewentualność ;)

Nie przeważnie jadę sam ale od czasu do czasu zdarza się podrzucić gdzieś znajomych po pracy więc profilaktycznie założyłem też na fotel pasażera i na tym poprzestałem .....

Odkopuje temat. W dzisiejszym dniu stałem się najszczęśliwszym w Polsce posiadaczem Alfy Romeo 159 z wewnętrznym pakietem Giugiaro z niskiem przebiegiem 95 tys km. Fotele wyglądają jak nowe, a autem będę robić ok. 30 - 40 tys. km rocznie. Stąd też chciałbym jak najszybciej założyć jakiekolwiek pokrowce, abym mógł cieszyć się cudownym wyglądem foteli wiele lat. Czy ktoś poleci mi krawca/sklep, gdzie zakupię/zamówię pokrowce na fotele do 159? Cena jest drugorzędnym czynnikiem.

Patrząc po komentarzach niektórych użytkowników w tym temacie, pozwolę sobie poprosić osoby, które merytoryką swoich postów, kwalifikują się do tylko i wyłączanie do "tarcia chrzanu" o niekomentowanie wątku, jeśli nie mają nic konstruktywnego do wniesienia.

Ostatnia edycja:
Odkopuje temat. W dzisiejszym dniu stałem się najszczęśliwszym w Polsce posiadaczem Alfy Romeo 159 z wewnętrznym pakietem Giugiaro z niskiem przebiegiem 95 tys km. Fotele wyglądają jak nowe, a autem będę robić ok. 30 - 40 tys. km rocznie. Stąd też chciałbym jak najszybciej założyć jakiekolwiek pokrowce, abym mógł cieszyć się cudownym wyglądem foteli wiele lat. Czy ktoś poleci mi krawca/sklep, gdzie zakupię/zamówię pokrowce na fotele do 159? Cena jest drugorzędnym czynnikiem.

Patrząc po komentarzach niektórych użytkowników w tym temacie, pozwolę sobie poprosić osoby, które merytoryką swoich postów, kwalifikują się do tylko i wyłączanie do "tarcia chrzanu" o niekomentowanie wątku, jeśli nie mają nic konstruktywnego do wniesienia.

Prosisz o merytorykę wypowiedzi a sam jakoś nią nie błyszczysz. Cóż to za pakiet Giugiaro masz we wnętrzu i dlaczego chcesz go okaleczyć pokrowcami?
Jeśli chcesz konretnie i cena nie gra głównej roli to mogę Ci na PW podać firmę, która uszyje Ci na miarę ale nie za mniej niż 1000 zł z materiału podobnego do Alfatexu lub za około 1700-2000 ze skóry. Czy to ma sens przy cenie 500-2000 zł za fotele w bdb stanie w zależności od wersji i materiału? Moim zdaniem nie.

Oczywiście można pewnie znaleźć kogoś, kto uszyje pokrowce za 200-300 zł tylko z czego to będzie uszyte i jak będzie wyglądało?

Ostatnia edycja:
Fotele (welur+materiał), skrzynia z czerwonymi przeszyciami, sportowa kierownica itp. Na otomoto taką kierownice widziałem pierwszy raz jak zobaczyłem ogłoszenie, poza wersjami TI. Tylko i wyłącznie ostrzegłem forumowych trolli przed pisaniem głupot. Skoro tak doświadczony użytkownik piszę o "okaleczaniu" foteli pokrowcami, to czego mam się spodziewać od ludźmi z 10 postami? W poprzednim aucie miałem skórę i dla mnie jest to zbędny dodatek. 1000 zł za przerobienie kawałka materiału to bym nie dał. Mój Ś P dziadek był krawcem i nie takie rzeczy szył, za mniejsze kwoty.

Fotele (welur+materiał), skrzynia z czerwonymi przeszyciami, sportowa kierownica itp. Na otomoto taką kierownice widziałem pierwszy raz jak zobaczyłem ogłoszenie, poza wersjami TI. Tylko i wyłącznie ostrzegłem forumowych trolli przed pisaniem głupot. Skoro tak doświadczony użytkownik piszę o "okaleczaniu" foteli pokrowcami, to czego mam się spodziewać od ludźmi z 10 postami? W poprzednim aucie miałem skórę i dla mnie jest to zbędny dodatek. 1000 zł za przerobienie kawałka materiału to bym nie dał. Mój Ś P dziadek był krawcem i nie takie rzeczy szył, za mniejsze kwoty.

To nie jest żadna wersja Giugiaro... Najpierw poszukaj, poczytaj a potem pisz. Masz prawdopodobnie pakiet Sport Plus o ile to wersja po FL. Tak właśnie powstają legendy. Skoro wiesz lepiej, że można "nie takie rzeczy" uszyć to po co tutaj zadajesz pytanie?
Kupowanie 159 z rzekomo wyjątkowym wnętrzem i montowanie pokrowców, to jakby żenić się z piękną kobietą i kazać jej nosić maskę, żeby się skóra nie poniszczyła od słońca...
Najpierw piszesz, że cena nie gra roli ale jak Ci podaję konkrety to jednak pada argument, że za drogo:) Klasyka gatunku.
I jeszcze jedno. Nie nazywaj ludzi mających swoje zdanie (i dobry gust) trollami bo akurat z mojego punktu widzenia nimi nie są.

Ostatnia edycja:
Alfe kochamy za to jakie są. Nie kupuje sie po to by za chwile, te "cudowne, niespotykane wnętrze" zakryć pokrowcem. Ona ma cieszyć oko i dawać radość z użytkowania w każdym miejscu i detalu. I w pełni zgadzam się z kolegą Belfer w całej rozciągłości wypowiedzi.

Jeżeli uważacie, że pokrowce nie przystoją Alfie to zawsze możecie zrobić jedną rzecz.

Nie zakładać ich do swojego samochodu.

Ja też jestem całkowitym przeciwnikiem pokrowcy Bez sensu kompletnie Może załóż takie z baranka jak miał mój tata w dużym fiacie

- - - Updated - - -

a poza tym jak chcesz się długo cieszyć wyglądem tych foteli skoro chcesz je zakrywac? będziesz się cieszył tylko teraz i przy sprzedaży tylko ? bez sensu Takie jest moje zdanie

Ostatnia edycja:
Rozumiem Was w zupełności. To jest jak zakładać pięknej Włoszce sutannę. Nie wiem w takim wypadku co oznaczają emblematy Giugiario przy bocznych kierunkowskazach. Foteli z takim obszyciem nie widziałem na otomoto. Co do tekstów w stylu okaleczać itd. Są 2 rodzaje ludzi: tacy, którzy krzyczą, że zakładać gaz do BMW to profanacja i tacy, którzy wolą wydawać pieniądze na inne przyjemności, nie patrząc na zdanie tych pierwszych. Mnie Wasza opinia na temat zakładania pokrowców nie interesuje zupełnie. Pytam się konkretnie o krawca/gotowe rozwiązanie. Mi wystarczy sam widok cudownych poliftowych zegarów (na przedliftowe nie mogę patrzeć), pięknej obszytej czerwoną nicią kierownicy i całego wnętrza. Nie mam oczów w d****, także zniose widok tej sutanny przy wsiadaniu. Autem będę robić czasem 8 tys. km w miesiącu, a jadąc na wakacje zdejmę pokrowce i będę się delektować w pełni urokami foteli Alfy, które nie będą nadgryzione zębem czasu.

Ostatnia edycja:
Niezaleznie od tego kto gdzie ma oczy i gust, sa nieco bardziej merytoryczne powody unikania pokrowcow w samochodach post-duzy fiat. Podstawowy - fotele maja boczne poduszki, w 159 nie ma klapki, tylko w przypadku eksplozji puszczaja nici i delikatnie nacieta skora z boku. Jesli zakryjesz to mocno zaszytym pokrowcem ryzykujesz opoznienie lub nieprawidlowe rozwiniecie poduszki.
Drugi, estetyczny - na gleboko wyprofilowanym fotelu ciezko jest polozyc rowno pokrowiec bez skomplikowanego ukladu wstazek sznurkow, czy gumek. Tworzy sie beben, miejscami powyciagany, bo podczas jazdy pracuje.

Dobrze zadbana skora to setki tysiecy kilometrow. Mam czwarty samochod ze skora, niektore mialy ponad 200 tys i wygladaly lepiej niz nowe - zadbana skora pieknieje z czasem. Wydaj kase na kosmetyki, jesli moge doradzic.

Amortyzatory
Powrót