• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Pokrętło klimy brzęczy - POMOCY!!!

kinol156

Nowy
Auto
Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft
Pokrętło klimy brzęczy - jak zdemontować POMOCY!!!

od kilku dni w mojej Alfie dostrzeglem a raczej zaslyszalem irytujaca przypadlosc, brzeczacego srebrnego pierscienia ustawiajacego temperature od strony kierowcy. podczas hamowania silnikiem brzeczenie narasta i staje sie cholernie irytujace, jak chwyce go w palce to momentalnie przestaje. I tu moje pytanie czy ktos z was to przerabial? Czy ten pierscionek da sie zdemontowac i podkleic np. ta tasma z meszkiem zapobiegajaca ocieraniu plastikow lub cos podobnego? Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje!!!
dołaczam zdjecia nieszczesnego pokretla

Ostatnia edycja:
A próbowałeś prysnąć w niego trochę plaka?

nie

ale to nic nie pomoze a plak jedynie poplami to szkielko wyswietlacza, chodzi mi o to czy da sie sciagnac ten srebrny pierscien?

nikt z was nie wie?;(

bardzo prosze o pomoc kogos kto jest w temacie!

ponawiam pytanie czy mozna i da sie zdemontowac sam ten srebrny pierscien z pokretla? bardzo prosze o pomoc!

odswiezam temet bo dalej sobie z tym nie poradzilem i dostaje szalu przy redukcji biegow jak zaczyna to wibrowac i drgac - masakra.

A może brzęczy ten wentylatorek od czujnika temperatury w kabinie, masz go chyba obok tego pokrętła na zdjęciu. Było na forum kilka tematów o tym nawet jak to zdemontować i wyczyścić.

niestety nie, o wentylatorku wiem i sie za niego zabiore tylko na razie mam garaz zajety,a pokretlo temperatury od kierowcy brzeczy, sam ten srebrny pierscionek bo jak brzeczy i go w palce chwyce to jak rekal odjal od razu przestaje wiec to nie wentylatorek bo on halasuje jednostajnie ;/

Amortyzatory
Powrót