Podwyższenie silnika

alvii

Nowy
Auto
156
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś podwyższał silnik poprzez dodanie podkladek pod poduszki silnika albo coś na ten temat wie?
Do aut z grupy VAG jest to do znalezienia bez problemu jednak jednak do AR czegoś takiego nie znalazłem.
Czy takie podkładki są w ogóle dostępne do AR albo może jest jakiś inny sposób na podwyzszenie silnika?
P.S.
Alfa Romeo 156 2003r sportwagon 2.4 jtdm 175hp

Do grupy VAG jest cała masa takich "genialnych" patentów. Niby co chcesz uzyskać podniesieniem silnika poza tym, że część podzespołów i połączeń będzie po jakimś czasie uszkodzona lub zacznie sprawiać problemy?

Podejrzewam, że problemem jest za niska pozycja miski olejowej? Osłonę pod silnik polecam.
Podnosząc silnik od razu wprowadzasz nienaturalną pozycję pracy dla wałów napędowych. No i masz wyżej środek ciężkości w nielekkiej pięciocylindrówce. Na prowadzenie na pewno to pozytywnie nie wpłynie :)

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś podwyższał silnik poprzez dodanie podkladek pod poduszki silnika albo coś na ten temat wie?
Do aut z grupy VAG jest to do znalezienia bez problemu jednak jednak do AR czegoś takiego nie znalazłem.
Czy takie podkładki są w ogóle dostępne do AR albo może jest jakiś inny sposób na podwyzszenie silnika?
P.S.
Alfa Romeo 156 2003r sportwagon 2.4 jtdm 175hp

Większego idiotyzmu dawno nie czytałem.Nawet nie spodziewałem się by na tym forom ktoś to pisał..
Miska za nisko???Kup terenówkę!!!!!

Tematem postu nie było rozpatrywanie postu dlaczego chciałbym podnieść auto tylko jak...
Powodem nie jest miska która jest za nisko bo ten powód tak jak zauważono można szybko załatwić kupując pancerną osłonę.
Problem polega na tym że przy obniżeniu auta cała buda poszła w dół. W prawej półośce krzyżak doparł do kielicha i wytwarzał gigantyczne drgania.
Wrzuciłem spowrotem oryginalne zawiszenie, w kielichu zrobił się luz i drgań nie ma.
Chciałbym jednak obniżyć auto więc sposobem jest skrócenie ośki albo podniesienie silnika.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli wszystko w przeniesieniu napędu jest w porządku to nawet obniżenie o -40 nie daje takich efektów, jak tutaj. Obniżenie tylko uwydatniło zużycie krzyżaka lub bardziej kielicha i teraz drgania są bardziej odczuwalne.
Miałem dwie 156 20V i w obu ta bolączka występowała. Wymiana półosi z kielichem (na nową) pomogła.

zamiast podnosic motor zmien polośki.na dluzsza metę wyjdzie i taniej i bezpieczniej

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

podwyższanie ?

Witam,

Jeżeli mnie nie zaćmiło to poduszki są od spodu podłużnic a łapy od spodu poduszek - wszelkie podkładki między poduszkę a podłużnice lub między poduszkę a łapę OBNIŻĄ silnik a nie go podwyższą.... To samo tyczy się poduszki środkowej od skrzyni.

Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę ?!?

Amortyzatory
Powrót