• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Poduszka Sprężyny Amortyzatora

maxrolex

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam
Panowie przykra sytuacja, wyjąłem swój amortyzator lewy przedni i okazało się, że uszkodzona doszczędnie została guma/poduszka amortyzatora dolna. Dokładnie coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/guma-poduszka-sprezyny-przod-alfa-romeo-147-156-7392959380

Towar niestety nie jest dostępny jako nowy w Polsce w żadnym ze sklepów (intercars, niedziałek oraz żadna inna hurtowania nie ma tego w sprzedaży)

Pytanie brzmi czy mógłbym zamontować amortyzator bez tej gumy? Widziałem dziś amortyzatory do 156 które takiej gumy nie miały więc pytanie czy można tak zrobić?
Samochód stoi rozebrany a potrzebuje go pilnie do pracy stąd też moje "ciśnienie" na szybkie złożenie auta.

Jakiś podkład trzeba dać. Ja u siebie zrobiłem tak, że na ostatni zwój sprężyny naciągnąłem wąż igielitowy.

Ten element się kupuje w ASO.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

W sumie to czemu nie zamówisz z tej aukcji którą podałeś?

"Samochód stoi rozebrany a potrzebuje go pilnie do pracy stąd też moje "ciśnienie" na szybkie złożenie auta."
Właśnie dlatego.

- - - Updated - - -

Ten element się kupuje w ASO.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

W zasadzie to nawet nie wiem gdzie w mojej okolicy (lubelskie) jest jakiś serwis alfy lub w jaki sposób coś u nich zamówić

"Samochód stoi rozebrany a potrzebuje go pilnie do pracy stąd też moje "ciśnienie" na szybkie złożenie auta."
Właśnie dlatego.

Pytanie zadałeś w piątek, ciężko byłoby kupić coś innego tego dnia już, bądź w sobotę. Ja bym bez tego elementu nie montował. Auto wciąż stoi rozebrane? Jeśli tak to gdybyś to zamówił w piątek z aukcji którą podałeś, dziś pewnie by doszło. Zamówiłbym z aukcji jak najszybciej. Ew. szukał ASO, ale też nie muszą mieć tego na stanie..

Pytanie zadałeś w piątek, ciężko byłoby kupić coś innego tego dnia już, bądź w sobotę. Ja bym bez tego elementu nie montował. Auto wciąż stoi rozebrane? Jeśli tak to gdybyś to zamówił w piątek z aukcji którą podałeś, dziś pewnie by doszło. Zamówiłbym z aukcji jak najszybciej. Ew. szukał ASO, ale też nie muszą mieć tego na stanie..

Udało mi się w piątek dostać inny używany amortyzator w którym guma jest we względnie dobrym stanie mimo wszystko zakupię zapewne tę gumę z aukcji.
Jednocześnie PRZESTRZEGAM I STANOWCZO ODRADZAM zakup u tego allegrowicza i tych amortyzatorów:
https://allegro.pl/oferta/amortyzatory-kpl-przod-alfa-romeo-147-156-osl-6020117454
Po 4 miesiącach oba amortyzatory się wysypały. Po miesiącu jazdy pokazywały 45% wydajności na ścieżce diagnostycznej. Jeden z nich wydawał bardzo dziwne dźwięki z siebie po wymianie na stary(fabryczny amortyzator z 2008 roku) i wszystko ucichło. Do tego firma jest bardzo chamska i nie miła dla klienta.

Udało mi się w piątek dostać inny używany amortyzator w którym guma jest we względnie dobrym stanie mimo wszystko zakupię zapewne tę gumę z aukcji.
Jednocześnie PRZESTRZEGAM I STANOWCZO ODRADZAM zakup u tego allegrowicza i tych amortyzatorów:
https://allegro.pl/oferta/amortyzatory-kpl-przod-alfa-romeo-147-156-osl-6020117454
Po 4 miesiącach oba amortyzatory się wysypały. Po miesiącu jazdy pokazywały 45% wydajności na ścieżce diagnostycznej. Jeden z nich wydawał bardzo dziwne dźwięki z siebie po wymianie na stary(fabryczny amortyzator z 2008 roku) i wszystko ucichło. Do tego firma jest bardzo chamska i nie miła dla klienta.

150 zł za komplet z odbojami - to się nie mogło udać niestety. Za taką kasę to nie może być nic innego niż szmelc. Do poprzedniej 147 zakupiłem Kayaba, komplet na przód za ~500 zł, jeździło kilka lat bez najmniejszych problemów.
https://allegro.pl/oferta/kayaba-amortyzatory-osl-przod-alfa-romeo-147-156-9452942509
Polecam te amortyzatory i sklep również.

Nic się nie stanie po zamontowaniu bez tej gumy, no chyba, że chcesz na jednym komplecie amortyzatorów i sprężyn przejeździć 200kkm, bez przesady...

Amortyzatory
Powrót