Poduszka silnika ?

• Autor wątku Autor wątku olaf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

olaf

Nowy
Auto
Alfa 147 1,9 JTD 2001r.
Witam, mój problem polega na tym gdyż jak sciągam nogę z gazu czy hamuję to słychac taki jakis dziwny dzwięk takie puknięcie dodam że czuc to na lewarku zmiany bięgów,lewarek tak jak by się lekko cofał i powracał może ktoś miał coś podobnego myślałem o poduszce tą pod skrzynią ale nie wiem czy to jest dobry trop.

na pewno poduszka któraś kończy żywot zlokalizuj poduszki po ruszaj silnikiem przy pomocy kawałka jakiegoś żelastwa pod ręką :D i będziesz wiedział która :)

Witam, mój problem polega na tym gdyż jak sciągam nogę z gazu czy hamuję to słychac taki jakis dziwny dzwięk takie puknięcie dodam że czuc to na lewarku zmiany bięgów,lewarek tak jak by się lekko cofał i powracał może ktoś miał coś podobnego myślałem o poduszce tą pod skrzynią ale nie wiem czy to jest dobry trop.

u mnie jest tak że po odpuszczeniu gazu lewarek zmiany biegu też się lekko poruszy ale bez żadnych dziwnych dźwięków, przy hamowaniu nic takiego nie zauważyłem. Dodam że poduszkę pod skrzynią wymieniałem jakiś miesiąc temu więc to niekoniecznie musi być to u Ciebie

Ostatnia edycja:
Panowie a wizualnie idzie sprawdzic te poduszki chodzi mi o to jak podniosę auto

musisz podnieść auto na jakimś dobrym podnośniku i czymś poruszać silnikiem najlepiej jakaś metalowa breszka czy tzw łyżka

Witam, i co kolego udało Ci zdiagnozować przyczynę tego stukania ?? Pytam gdyż mam to samo, puka mi również kiedy puszczam/ dodaję gwałtownie gazu, oraz podczas odpalania puknie mi parę razy. Dziś wymieniłem poduszkę pod skrzynią lecz niestety nic to nie pomogło...

Amortyzatory
Powrót