• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Podświetlanie panelu klimatronika

matt155

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 20v
Czy ktoś miał może tak że zabrakło mu podświetlania przycisków panelu nie z winy żarówek a czegoś wewnątrz panelu i próbował to może naprawić albo przynajmniej wie co to może być ?:) Zakupiłem już 3 panel i w każdym są te same objawy okopcona płytka w jednym miejscu i efekt jakby prąd nie dochodził na podświetlanie ;/

Jeśli wszystko świeci tylko nie przyciski to kabelek z masą Ci się urwał.

Ja też mam ochotę kupić panel bo nie świeci mi podświetlanie temperatury - ale tylko ono.

Jeśli wszystko świeci tylko nie przyciski to kabelek z masą Ci się urwał.

Włosienie po wykręceniu panelu przy tej szerokiej wtyczce było coś reanimowane mianowicie przewód komuś się chyba przypalił, bo we wtyczce pin od tego reanimowanego kabla jest przychajcowany delikatnie jutro zrobię foto zapodam jak to wygląda

Poszukaj na forum, był chyba mój wątek poświęcony temu tematowi dogłębnie. Raz naprawiłem i działa do dzisiaj.

Trzeba go przylutować gdziekolwiek przy żaróweczce. Prosta sprawa jeśli Ci się chce to naprawiać...

A jaki macie kolor podświetlenia?? U mnie jest pomarańczowe, ponoć takie bywały ale mi to ni chu chu nie pasuje, pomarańczowy panel do zielonego oświetlenia i mam zamiar go wymienić.

Ooo to z tego co widzę na płytce klimatronika to tam siedzą zwykłe żaróweczki - czyli mi się przepaliła ta od temaperatury. Mam sporo takich z liczników więc chyba jutro to rozkręcę. A podświetlanie przeciwmgielnego faktycznie jest jakieś zółtawo/pomarańczowe - przydało by się zielone.

Ja mam to samo - przyciski przestały świecić z dnia na dzień. Świecą się tylko zielone diody pokazujące, który przycisk jest włączony. Trochę nie wiem jak do tego podejść bo podobno były przynajmniej dwie wersje panelu.

Ja w dwóch panelach ten nieszczęsny kabelek urwałem. Strasznie słabo jest to pomyślane...

A jaki macie kolor podświetlenia?? U mnie jest pomarańczowe, ponoć takie bywały ale mi to ni chu chu nie pasuje, pomarańczowy panel do zielonego oświetlenia i mam zamiar go wymienić.

Mam aktualnie w tym panelu co "tjuning" przycisków zrobiłem pomarańczowe :P Wina tkwi w wymontowanej wkładce:P Trzeba dorwać drugie wyświetlacze i albo całość przerzucić albo tylko wkładkę :)
Do tego odkryłem że panel ma jakieś kody serwisowe :) i można w nim zrobić inwersje wyświetlaczy :D

Test panelu klimatronika zamieściłem kiedyś w dziale "zrób to sam" przetłumaczony na polski.

Naprawiłem juz 3 takie panele (brak podswietlenia przycisków) za każdym razem winne były zimne luty, po tylu latach maja prawo

Amortyzatory
Powrót