Podświetlanie licznika

Nie czytasz tekstów między obrazkami ;>
Zetrzeć lakier zielony który jest z tyłu tarcz i podświetlić diodami / żarówkami w odpowiednim kolorze

O taki ideogram mi chodziło:

Ostatnia edycja:
jak zmienisz kolor to wrzuc fotki to zobaczymy jak to wyglada :)
btw. u was tez slabo sa podswietlone tarcze(biale)?

Nie czytasz tekstów między obrazkami ;>
Zetrzeć lakier zielony który jest z tyłu tarcz i podświetlić diodami / żarówkami w odpowiednim kolorze

O taki ideogram mi chodziło:

Tak jak już pisałem u mnie jest a tu taka szybka fotka telefonem

Wersje po 2000 lub 2001 roku nie mają tej kontrolki podobnie jak kontrolki wtrysków. Ja też nie mam, tak ma być.

btw. u was tez slabo sa podswietlone tarcze(biale)?
Mając porównanie, że tak powiem pod domek stwierdzam, że faktycznie białe liczniki trochę słabiej świecą niż czarne (sprawiają wrażenie jakby były bardziej ściemnione regulatorem) - nie wiem z czego to wynika, w obu przypadkach mam komplet żarówek od podświetlenia (poza przyciskiem check przy białych).

tak szczerze u mnie w dzien to w ogole nic widac zeby byly tarcze podswietlone heh :) w nocy jest srednio-

nie no regulacja jest wzieta na maxa,jak bede mial dzisiaj czas to wskocze do auta i zrobie fotke :)

Z lektury wątku zrozumiałem, że zegary są podświetlane standardowymi żarówkami R5/T5 w oprawkach o mocy 1,2W. Czy ktoś próbował zastosować na ich miejsce diody LED? Jak to wygląda? Czy podświetlenie jest równomierne?

Jakiego rodzaju są diody podświetlające emblematy?

Amortyzatory
Powrót