• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Podpięcie Alfy pod kompa

storm1987

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150 km 2008
Cześć,chciałbym odczytać blędy z kompa,a nie mam kabla :( ktoś pomoże ?

Jeśli nikt się nie znajdzie to po 1 kwietnia zapraszam do Gdyni

Ja takze posiadam kabelek.
Dopiero teraz zobaczyłem że masz 159 ,wiec Twojej nie obsłuży.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Jeśli masz KKLa z przełącznikiem do 156 to ECU silnika obsłuży, podobnie jak kilka innych centralnej.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

O kurde to nawet nie wiedziałem, ale z 2.0jts 156 po fl za cholerę nie mogę się połączyć, a z moja 2.4 jtd przed fl łączę się bez problemu

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

W Malborku posiadam OBDII BT i aplikację na androidzie AlfaOBD, oczywiście ta płatna wersja, można i odczytać i skasować błędy. Na moim 2.0 TS działa jak trza :)

Jeżeli potrzebujesz,to mam kkl i MES w pełnej wersji i będę jutro około 12 przy ikei na obw. Możesz podjechać.
Jak coś,to priv

kkl i MES w pełnej wersji
Gdzieś słyszałem, że w Alfach MES'em można manipulować przebiegiem, czy to prawda? Przecież kość pamięci przechowująca dane przebiegu fizycznie znajduje się w samym prędkościomierzu.. Potrzebuje takiego zabiegu, żeby przywrócić orginalny przebieg :)

Nie wiem,taki dobry to ja nie jestem z takich zagadnień.Napisz do murgrabiego,młodsze pokolenie,to i większe możliwości:)

Amortyzatory
Powrót