[Giulietta] Podłokietnik do Julki

Seweryn80

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 140 KM 159 1,9 Giulietta x2 2,0 190 KM, Stelvio Q4 280KM
Witam mam taką ciekawą wersje że nie ma w niej podłokietnika, jak to zamontować żeby się nie połamało jak większość tanich uniwersalnych podłokietników może są jakieś dedykowane jedyne co na allegro znalazłem ale czy to jest dobre może ktoś montował. http://allegro.pl/podlokietnik-alfa-romeo-giulietta-2010-prezent-i6082241185.html

Czyli chcesz dziurawić tunel wkrętami, żeby mieć nie oryginalny podłokietnik w aucie, będzie to słabo wyglądało, będzie różnica w materiale podłokietnika i fotela/i .
Mam podłokietnik w aucie i bez przesady to nie jest coś mega potrzebnego, czasami jest złożony i nie specjalnie to zauważam. I jeszcze jedno pewnie jest na tyle długi, że będzie przeszkadzał przy zmianie biegów - ori mi nawet trochę przeszkadza, bo czasami smyram łokciem po nim.
A twój będzie przytwierdzony w jednym miejscu, więc to ogranicza funkcjonalność.

Patrz za psie pieniądze ori podłokietnik, tyle, że z fotelem, tylko sprawdzić jak jest zamocowany i tyle, jak jest w fotelu stelarz to pewnie ograniczy się to rozcięcia poszycia, wywiercenia otowru i nagwinotwania pod śrubę.
http://olx.pl/oferta/fotel-kierowcy-alfa-romeo-giulietta-CID5-IDelIeW.html

Ostatnia edycja:
o dobre z tym fotelem tyle że ja mam pół skórę z czerwoną nicią i ten podłokietnik może trochę nie pasować. Jeśli chodzi o funkcje podłokietnika mam go od kilku lat w różnych samochodach i kwestia schowka czy samego podparcia łokcia to już jest przyzwyczajenie.

Miałem taki w 308 - tandetny plastik bo tandetny, ale schowek był i było o co się oprzeć - nie ma co się zastanawiać jak nie chcesz bawić się w cięcie, szycie, itd to kupuj, swoją rolę spełni...

ale że masz skóre i nie masz podłokietnika? ;D czary mary ;D

może jakaś przekładka z anglika? ;D

no taka wersja na dodatek mam nakładki na pedały, ori ciemne szyby a korbki w drzwiach z tyłu, anglik to nie jest taka wersja w/g vin

Prezes widzę ze znasz historię mojego auta lepiej niż ja.

Prezes widzę ze znasz historię mojego auta lepiej niż ja.

nie znam wcale ;p

napisałeś że po Vinie wychodzi że to nie był żaden anglik, a ja wyjaśniłem że chodziło mi w poprzednim pytaniu o wstawione przed poprzedniego właściciela fotele z anglika...

w/g vin wychodzi że ma takie wyposażenie czyli brak podłokietnika z przodu i były takie wersje.

Seweryn wszystko się zgadza Pierwsze wersje niestety miały korby.

Niestety ale cały czas trzeba zapłacić za przedni podłokietnik w niektórych wersjach tak samo było po lifcie w 2013 do wersji SPRINT a w szczególności do 2 podstawowych wersji do 2013 roku..

Seweryn zakładaj nie ma co się zastanawiać.

P.S
podjedz do sąsiada pochwalić się już zamontowanym.

Czy da się podregulować odległość: podłokietnik - siedzisko? Minie lekko nie pasi.

Producent nie przewidział w tym zakresie regulacji, trzeba by rozebrać mocowanie i dorobić dystans między podłokietnikiem a siedziskiem.

Niestety w Alfie brak jest wielu użytecznych regulacji i rozwiązań, ale z drugiej strony nie pasowało by to do "stylu" auta.
Regulacji wysokości pasów bezpieczeństwa też nie ma i trzeba z tym żyć. Wnętrze Alfy jest proste jak bierka za jeden punkt - ma to swoje wady i zalety.

Prostota i intuicyjność to to co lubię. Po dwóch latach jazdy się przyzwyczaiłem nawet do hałasu, który niewielkim wysiłkiem mógłby być mniejszy. Główną zaletą Giulietty to mechanika.

Ja dokładałem ori podlokietnik do fotelu w którym go nie było. Najprościej kupić drugi fotel i przełożyć całe poczycie, bo stelaż podlokietnika jest przyspawany do stelazu fotela. Ja kupiłem fotel który nie miał grzania, moje mają, więc musiałem rzeżbić - wyciąłem stelaż ze starego, przykleiłem na pattex oraz przykręciłem śrubami. Trzyma się już rpawie rok, nic się nie rusza. Nie trzeba było nawet zdejmować tapicerki do tego.

Amortyzatory
Powrót