[164] Podłączenie radia

• Autor wątku Autor wątku kajetanos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kajetanos

Guest
Czy ktoś może mi opisać jak podłączyć radio do mojej AR 164. Chodzi o to jakie kolory kabelków to prąd, jakie masa itp. Bo mniemam że w tym modelu powinny być takie same.

Czerwony - zasilanie stałe 12V
Żólty - zasilanie po przekreceniu stacyjki 12V
Czarny - Masa "0"

Te trzy przewody pozwolą na uruchomienie radia.
Są jeszcze:
Niebieski - elektryczne wysuwanie anteny
Różowy - chyba jakiś wzmacniacz

Wymienione 5 kolorów są w jednej kostce(pod warunkiem że masz ISO)
W drugiej kostce(ISO) Sa głośnikowe:
Zielony i Fioletowy (przód)
Biały i Brązowy (tył)

witaj.
w 164 jest troche zamotane z kolorami.
staly plus 12v jest na czerwonym.
zalaczany na rozowo-czarnym o ile pamietam.
czarny to masa.
jest jeszcze bodajze zolto-czerowny do anteny (bez niego antena w szybie slabo "gada")
i szaro-zielony bodajze to podswietlenie.
pozdrawiam.
daro

aha glosniki sa parowane i skrecane ale kolorystyka w ogole nie ma zwiazku ze standartem ISO ;)

PROFANACJA !!!!!!!!! żeby w V6 zakładać radio to raczej zmień auto :lol:

Scrat-155 napisał:
Nie chcesz chyba powiedzieć że bez radia jeździsz
A czego tam słuchac tych idiotów polityków lub gównianej muzy AC/DC tam nie puszczaja :>>

No tu się zgadzam, to co puszczają to sam plastik...
Ale od czego są płyty :D

Scrat-155 napisał:
Ale od czego są płyty
Jak jadę sam to katuję na fool AC/DC ale jak jadę z pasażerami to się nieda wtedy słucham silnika . Wydało się że mam patefon :>> ale LPG słowo nie mam

Dzięki dobrym duszom za dobre rady. Sprawdzę jak się sytuacja miewa u mnie. Zgadzam się co do tego że w radiu nie ma co słuchać ale zmieniarę też mam i AC/DC też lubię i na tym mi bardziej zależy tym bardziej że codziennie jeżdże około 100 km więc w ciszy mi ciężko. Bo ile można słuchać muzyki silnika.

W przedliftowej biegł do tyłu kabel antenowy. W Superce pewnie też.
U mnie na tylnej szybie jest przyklejona jakaś antenka ok. 25cm. Po jej wykręceniu niema żadnej różnicy w odbiorze radia i dlatego się zastanawiam, czy to jest radiówka, czy jakaś inna antenka? Może do ozdoby mój poprzednik założył i stąd te moje pytanie.

W 164 spotkałem się z dwoma typami anten- pierwszy typ to antena w tylnej szybie, drugi typ to antena na tylnym lewym błotniku- wysuwana elektrycznie.

;18636 napisał:
Nie chcesz chyba powiedzieć że bez radia jeździsz..

BTW. Ja jeżdże bez radia od roku

są trzy typy anten w 164, na środku dachu, wtopiona w tylną szybę oraz w tylnym błotniku wysuwana elektrycznie. wystająca z tylnej szyby antena - GSM.

są trzy typy anten w 164, na środku dachu, wtopiona w tylną szybę oraz w tylnym błotniku wysuwana elektrycznie. wystająca z tylnej szyby antena - GSM.
4 typy:-P u mnie normalna byla w blotniku plastikowa krociutka nie wysuwana i nie wygladalo to na robote Czesia wiec wydaje mi sie ze to seryjnie byla tak zamontowana.

Amortyzatory
Powrót