• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[164] Podłączenie AR164 pod kompa

stacho49

Nowy
Auto
AR 164 TS 2.0 super
Witam wszystkich.<br>Może ktoś wie w jaki sposób podłączyć alfę pod kompa. Podpinałem już fiat autoscan interfejsem ELM327 i Autocomem i nic za każdym razem to samo komunikat połączenie nieudane:( Z góry dziękuję za pomoc.
Afla 164 2.0 TS super rok 94'

Witam wszystkich.<br>Może ktoś wie w jaki sposób podłączyć alfę pod kompa. Podpinałem już fiat autoscan interfejsem ELM327 i Autocomem i nic za każdym razem to samo komunikat połączenie nieudane:( Z góry dziękuję za pomoc.
Afla 164 2.0 TS super rok 94'

Interfejsem Euroscan na pewno. Do Euroscana masz soft Visa 1.83 w wersji PL. Wymagał kiedyś dwóch natywnych portów com i dosa choć podobno są już wersje pod win32/usb.

Ewentualnie wszystkim nowszym co obsługuje protokół ISO9141/ISO14230 w ramach wtyku OBD (opisywane jako pojedyncze linie K i L). Podobno Multiecuscan lub Fiatecuscan. Nie sprawdzałem.

no udało się :) poszło na Fiatecuscan 3.5 z interfejsem VAG KKL. Problem był też z adapterem ponieważ kupiony adapter 3pin miał zamienione linie K i L
Dzięki za Pomoc

To masz szczęście u mnie parę osób próbowało i każda próba była nie udana.

- - - Updated - - -

Ale wezmę wasze rady pod uwagę.

To masz szczęście u mnie parę osób próbowało i każda próba była nie udana.

- - - Updated - - -

Ale wezmę wasze rady pod uwagę.
Błędy ECU możesz odczytać za pomocą kodów błyskowych. W swojej zamontowałem diodę i w każdej chwili mogę sprawdzić czy są jakieś błędy.

Bardzo ciekawe rozwiązanie,opisz coś więcej.

W dziale zrób to sam [164] Podpięcie kontrolki Check Engine-Motronic 1.7 . W manualu też jest opis. Po podpięciu (diody z rezystorem około 1kohm lub małej żaróweczki 1,2 W do ECU pin8) włączamy zapłon i wciągu 5s należy 5 razy nacisnąć do oporu pedał gazu wtedy uruchomi się odczyt kodów błyskowych.Dla zainteresowanych mogę wysłać na e-mail.

Mojego maila już masz więc proszę wyślij mi.

no to jest dobre rozwiązanie mimo tego że moja włoszka już się łączy z pc i tak montuję diodę:) bo w każdej chwili można spr. Mam pytanko może ktoś posiada schemat elektryki nadwozia alfy przed liftem (90-91') i po lifcie po 93'

Ja mam tylko do modelu Super ale w wersji książkowej.

Superki TS po FL miały błyski w standardzie (kontrolka wtrysków)..

po przekręceniu kluczyka trzeba 5 razy nacisnąć pedał gazu do oporu... błyski to kody błędów ... 4444 - to brak błędów

Amortyzatory
Powrót