Podgrzewana szyba 156

• Autor wątku Autor wątku Garulkrk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    szyba
G

Garulkrk

Guest
Witam wszystkich klubowiczów!!! mam pytanko czy występują w alfach 156 2,4 jtd z 99r podgrzewane przednie szyby, mam akurat do wymiany i chciałbym kupić z podgrzewaniem , jeżeli są to czy alfa ma fabrycznie kable i bezpiecznik wypuszczone i gdzie znajduje się włącznik podgrzewania i druga sprawa to kupno turbiny po regeneracji lub regeneracja mojej, gdzie w mazowieckim jest dobry warsztat najlepiej okolice Mińska Maz. lub Warszawy. Pozdrawiam :confused:

Jesli chodzi ci o podgrzewane przednie na zasadzie podobnej jak tylne, to ci powiem, że nie spotkalem się z tym, a mam model z 2000 r a kumpel z 2003.

pierwsze słyszę żeby 156 wogóle miała taką opcję w jakiejkolwiek wersji :o

To włoskie auto a nie np. skandynawskie - niestety nie spotkałem się z taką opcją a szkoda bo przy naszych warunkach bardzo by się przydało...

Tak też myślałem ale kiedyś widziałem na allegro ogłoszenie, że sprzedam szybę przednią podgrzewaną do 156 -tki a szkoda bo to przydatna rzecz.

Jest cos takiego jak guzik do podgrzewania przedniej szyby ale to dziala taki ,ze wszystkie nadmuchy kierowane sa na szybe i zalacza sie max temperatura samoczynnie,a typowo podgrzewane szyby pradem elektrycznym byly w Fordach i niesa to auta skandynawskie(moim zdaniem),

W fordach to jest, faktycznie, moi teściowie w fordzie fusion mają podgrzewaną i powiem wam, że mnie się to nie podoba do końca.. Funkcjonalne jest jak najbardziej, w mrozy w mgnieniu okaz schodzi lód, nic nie trzeba skrobać, jednak kiedy jadę tym samochodem to widze jedynie milimetrowe krateczki zamiast to co przede mną.

W fordach to jest, faktycznie, moi teściowie w fordzie fusion mają podgrzewaną i powiem wam, że mnie się to nie podoba do końca.. Funkcjonalne jest jak najbardziej, w mrozy w mgnieniu okaz schodzi lód, nic nie trzeba skrobać, jednak kiedy jadę tym samochodem to widze jedynie milimetrowe krateczki zamiast to co przede mną.

Potwierdzam, w siostry fordzie escorcie z 94 r. też jest podgrzewana elektrycznie przednia szyba, starczy się przyjrzeć i widać cieniutkie grzałeczki w szkle, a przy zaparowanych szybach przez chwilę jest zebra na szybie :D

Miałem Focus'a I i tam były bardzo cienkie sprężynki i bardzo blisko siebie, więc grzało równo. Najgorsze było to jak po kliku latach dostał się syf na krawędź szyby pod gumę(podszybie), tam jest jedna część zasilania szyby. Korozja brała te złącze i nie działała połowa szyby, zazwyczaj KIEROWCY.

A co z turbiną? gdzie można kupić regenerowaną, jest mnóstwo ogłoszeń ale nie wszędzie robią dobrze.

nie wiedziałem, że turbina współgra z szybami :D

format C dwukropek enter
bekslesz turbina enter
bekslesz alfa romeo

odp. systemu :
error

:D:D:D:D:D

a tak poważnie ?

zapewne to wina starego BIOSu wtryskiwaczy o_O
:D

Widzę że Pan zieloo007 czyta tylko do połowy post , pytałem się w nim o szybę i o kupno turbiny...a turbina nie ma nic wspólnego z szybą.

Widzę że Pan zieloo007 czyta tylko do połowy post , pytałem się w nim o szybę i o kupno turbiny...a turbina nie ma nic wspólnego z szybą.

to też własnie mi o to chodzi... co wspólnego ma turbina z szybą....

Amortyzatory
Powrót