• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Po stłuczce ...156 2.5 V6

Gregu155

Nowy
Auto
AR 147 JTD 8v
Jakiś czas temu miałem stłuczkę....Zarysowałem lewy przód w mojej alfie, ale nie to najważniejsze, bo po tym wpadłem w rów prawą stroną. Po wyciągnięciu okazało się że przewody od wspomagania kierownicy pękły. Po załataniu tego okazało sie że przy skrecaniu kierownicą dziwny dźwięk wydobywa się z pod silnika(pisk), jest to odczuwalne na kierownicy(czuć opór)

Pozdrawiam Michał

Alfa Romeo 75 2.4 TD
Alfa Romeo 156 2.5 V6:)

w renault espace taki objaw daje przekładnia kierownicza, która się zaciera
( wyciekł olej)

Tego to nie jestem pewien, czy zostało dobrze odpowietrzone....Natomiast dźwięk o którym pisałem wydobywa się z PRAWEJ strony pod silnikiem czyli to może być związane faktycznie z pompą...tam są paski...Po świetach do mechanika i się zobaczy...

Najlepiej jak najmniej jerzdzić na tek pompie bo tak to jeszcze bedzię można ja zregenerować a tak to wybulisz

Zobacz w ogóle ile masz płynu w wspomaganiu, bo jak miałem małą nieszczelność i gdy ubyło trochę płynu było słychać dziwny dźwięk. :)

jak by było mało płynu to ciężko by chodziła kierownica

Płyn jest...kierownicą kręci się względnie lekko tyle że w pewnym momencie przy mocniej skręconych kołach, czy to kręcąc w lewo czy w prawo....Pojawia sie opór i ten dźwięk z pod silnika

...zrobione....

Wystarczyło wymienić przewody od wspomagania(były pęknięte)...i jest miodzio. Na szczęście nie trzeba było wymieniac pompy ani maglo....

Amortyzatory
Powrót