Andrzejsr
Aktywny
- Auto
- Z Alf ostały się : 156sw 2.5V6, 1̶6̶6̶ ̶3̶,̶2̶ ̶V̶6̶, 156 2.0TS CUP PL
@Andrzejsr,dawaj relacje z Jastrzębia bo podobno jakiś Alfista w złomeo Cię gonił
Ja od stycznia tylko Ułęż, ale w końcu się trochę w wóz wjezdziłem..
A no właśnie ! widziałem na liście MiTo - myślę Artas ze swoją czerwoną strzałą będzie !? , ale to inne MiTo było jednak
A co do relacji - byłem MNR-em (Alfa rosso 130 żeby nie było, własnoręcznie sprayem malowany!
nie byłem Pucharówką (ale następny wyjazd nią na trenig i CAC na Autodromie Biłgoraj planuję nią właśnie. Byłem tam na razie tylko raz na gokartach , nowoczesny obiekt, samochodowo to tak jak to się mówi "techniczny" , i nie wiem gdzie tam się pomieszczą wozy na CAC ale zobaczymy .
Po prawie roku, pojechałem na Autodrom jastrząb Cup (i MNR-em po prawie roku też) - kolejny raz polecam tą impreże i ten obiekt , 40 aut, nie ma tłoku na parkingu, nie ma tłoku na torze , jest czas, jest czas na sesji (15 min się dłuży trochę
2 razy miałem falstart z trackdayami na Jastrzębiu aby spróbować zmian w MNRrze - raz jakiś potężny ból stopy, drugi raz- upały takie że zmieniając koła zdecydowałem nie jadę, przepadła wpłata ale może dzięki temu żyję
do 3 razy sztuka i tym razem wszystko się zgrało.
W MNR 3 zmiany - przełożenie dyfra zamiast 3,38 obecnie 3,6 cel był taki żeby na wolnych torach ( a na takie jeżdżę) móc trzymać silnik na obrotach gdzie dopiero on 1 litrowy jakąś moc i ciut momentu ma).
Druga zmiana - był otwarty dyfer, jest szpera - płytkowa Gripper z dobranymi przeze mnie po konsultaciach i przemyśleniach kątami ramp, ilością płytek i preloadem (Gripper daje takie możliwości można wszystko dobrać indywidualnie) Montaż oczywiście znów u Tomka Siwaka FWD Motorsport. Chciałem żeby na hamowaniu była delikatna i na przyspieszaniu nie 0-1 kowa. I wydaje mi się że jest w punkt. Minus zauważyłem ale to generalnie po zeszperowaniu tyłu bywa - na wolnych zakrętach tył pcha , wypluwa przód . Może coś pokombinuję z bardziej rozbieżnym przodem, a może trzeba trochę odważniej tył zrywać bo już można i tak rotować auto.
I trzy - tłumik który sam sfabrykowałem
Jeździłem na cienkich semislickachj a052 (wziąłem slicki ale już nie chciało mi się zmieniać na testy a żeby być klasyfikowanym trzeba na homologownych jechać) (185 przód , 205 tył)
No i przejazd poniżej. Co do czasów - nie jest źle , aha był Ariel Atom 350 koni (K20 turbo) - objechałem go nie chwaląc się (przypominam 1 litr wolnossącu, też Honda), i Caterham z Sigmą 1600 - całkiem cywilny i też wolniejszy ode mnie ale kurde szacun blisko był, ta Sigma z tego co wiem od 130-180 koni może mieć, nie pamiętam jakie opony miał, Ariel całkiem przyzwoite Avony, ale gość się wjeżdża w auto otwarte i bezpośednie bezsywtemowe, nie dziwota, i tak z sesji na sesję progres robił widać że do połowy potencjału nie doszedł. Ja z czasami progres niewielki ale z nabieraniem zaufania do wozu spory . A może od razu jadę szybko